Groepsaccommodaties in Friesland

Een vakantie of weekendweg in een vakantiehuis in Friesland?

Friesland roept prachtige verhalen op over de  Elfstedentocht, fierljeppen, kaatsen, ringrijden in Friese sjezen of skûtsjesilen. Maar Friesland is meer. Véél meer! Friesland is ook een vakantieland vol fleurige verrassingen. Je kunt er fietsen, wandelen, bootje varen op de rimpelloze meren of gezellig winkelen in de elf steden. Het Friese landschap is zeer gevarieerd. Van bossen, heide, meren en riviertjes tot prachtige Waddeneilanden en pittoreske stadjes en dorpjes.

Friesland, kustgebied van het huidige Nederland

Friesland is historisch de aanduiding voor het kustgebied van het huidige Nederland tot en met de Weser in het huidige Duitsland. Vanaf ongeveer 1500 wordt Friesland in een Nederlandse context vooral de aanduiding voor de huidige provincie Friesland. De Friezen staan bekend als een trots volk. Ze hebben een rijke cultuur waar ze trots op zijn en een eigen taal. Maar Friesland heeft ook zijn eigen Friese lekkernijen en specialiteiten zoals de Oranjekoek. De oranjekoek is op de bakplaat gebakken koek, versierd met roze glazuur, toefjes botercrème of slagroom en reepjes gekonfijte sinaasappelschil. Hmm, heerlijk!

De leukste bezienswaardigheden tijdens een vakantie of weekendje weg in Friesland

Princessehof
Het Princessehof is een toonaangevend museum op het gebied van keramiek. De vaste collectie van het museum is zeer divers. De verzameling Aziatisch keramiek is zelfs internationaal befaamd.

Afsluitdijk
De Afsluitdijk, die Noord-Holland met Friesland verbindt, is een beroemde dijk. Misschien wel de beroemdste van Nederland.

Waddeneilanden
Hier ervaar je echt het ‘eilandgevoel'. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben alle vijf hun eigen karakter en charmes.

Aqua Zoo
AquaZoo Friesland vind je aan de Friese wateren en met de uitgebreide diercollectie beleef je letterlijk en figuurlijk een spetterend dagje uit in Noord-Nederland.

Liever ergens anders heen? Bekijk de andere groepsaccommodaties in Nederland

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Copyright 1993 - 2019 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reservation system by Booking Experts