Groepsaccommodaties in Elahuizen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Elahuizen is een dorp in de gemeente De Friese Meren met ongeveer 350 inwoners. Het dorp is gelegen aan – en heeft een haven in – het meer de Fluessen dat verderop overgaat in de Hegemer Mar. Aan de andere zijde van het dorp ligt de Nijegaastervaart waar wederom kleine havenplaatsen zijn bij de huizen. Verder kenmerkt het gebied in de omgeving van Elahuizen vooral veel weilanden, maar het Natuurreservaat Het Zwin (met het meer: It Swin) liggen op korte afstand van het dorp. De ruimere omgeving van het dorp (zuidwest Friesland) bestaat grotendeels uit deze gebieden met veel weilanden en meren.

Elahuizen telt drie rijksmonumenten: de klokken (1832) en het orgel (1865) van de Kerk van Elahuizen en een boerderij uit de vroege 19e eeuw. Verder zijn er nog twee gemeentelijke monumenten in Elahuizen: de Nederlands Hervormde Kerk in neoromaanse stijl uit circa 1890 en de Stelp boerderij met een koetshuis.

Het dorpje biedt verschillende activiteiten zoals een familierestaurant Boerderij ’t Koggeschip, twee zeilscholen en een tochtje op de Beatrix op de Friese meren of op het IJsselmeer.

Op fietsafstand kunnen Het Heidenschap Molen en de Molen De Snip bezocht worden. Daarvoor kunnen er in Elahuizen fietsen gehuurd worden, maar het is ook mogelijk om een polyvalk of een skûtsje te huren.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Friesland

To top