groepen.com
Meer dan 1300 accommodaties voor kleine en grote groepen

Annuleren & Verzekeren

Alles over annuleren en onze speciale annuleringsverzekering voor groepen

Een boeking gemaakt via deze website of telefonisch, is na een akkoord door Groepen.be definitief. Dat wil zeggen dat de reservering direct in ons reserveringssysteem wordt vastgelegd en dat een gemaakte boeking ook niet meer zonder kosten kan worden gewijzigd of geannuleerd.

De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn hebben van 14 dagen maakt een uitzondering voor diensten betreffende logies en vervoer te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode. Het herroepingsrecht is derhalve niet van toepassing op alle diensten van groepen.nl

Heb ik een reis en/of annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering voor uw groep (groepsannuleringsverzekering) is wel verstandig, tenslotte is het bij iedere groep denkbaar dat u moet annuleren omdat er 1 of meer groepsleden iets naars is overkomen.

Een reisverzekering is niet echt nodig in Nederland, tenzij u dure spullen meeneemt. Een reisverzekering kunt u bij een bank of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten.

Hoe kan ik een groepsannuleringsverzekering afsluiten?

U kunt een annuleringsverzekering voor uw groep direct bij de boeking afsluiten door deze aan uw boeking toe te voegen of tot 5 dagen nadat u de boeking heeft gemaakt. Neem contact met ons op als u deze groepsannuleringsverzekering alsnog wil afsluiten. Je dient tevens binnen 5 dagen een volledige namenlijst van alle deelnemers aan ons te verstrekken.

Kan ik de reservering annuleren?
Indien u bij ons hebt aangegeven een bepaalde accommodatie te boeken, dan geldt deze mondelinge toezegging als een definitieve boeking van de desbetreffende accommodatie. Bent u genoodzaakt deze te annuleren? Dan moet u dit schriftelijk aan ons meedelen. De hieraan verbonden administratiekosten bedragen € 49,-.
Voor de overige gevolgen van annulering verwijzen wij u naar de voorwaarden welke van toepassing zijn op de desbetreffende accommodatie. In de meeste gevallen zijn de RECRON voorwaarden (zie onderkant pagina) van toepassing.

Wat houdt een groepsannuleringsverzekering in?
Als u het uitstapje naar de groepsaccommodatie af moet zeggen of moet afbreken (bijvoorbeeld vanwege ziekte), dan moet u in de meeste gevallen toch de afgesproken huursom betalen. Ook kan het gebeuren dat de vakantie voor een of meerdere personen van de groep niet door kan gaan. In deze situatie biedt de annuleringsverzekering voor groepen en gezelschappen financiële zekerheid. Indien de reden van de annulering onder de dekking valt, wordt het (vooruitbetaalde) bedrag aan u vergoed. U kunt zowel per persoon of met de hele groep aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Wij bieden u de mogelijkheid tot het afsluiten van een speciale Groepsannuleringsverzekering. De kosten hiervoor worden als volgt berekend: 5,5% van de huursom + € 3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

 

 Algemene voorwaarden Annuleringsverzekering

 Recron voorwaarden Groepsaccommodatie

Verzekeringskaart groepsannuleringsverzekering