1. Actief verblijf
  2. Mooie landschappen
  3. Voor grote en kleine groepen
 
 

Op zoek naar vakantiehuis Ardennen?

Misschien wel een van de mooiste gebieden in België, de Ardennen. Vanuit uw vakantiewoning waant u zich even helemaal in een andere wereld, dankzij de prachtige natuur. Geniet samen van de uitgestrekte bossen, mooie wandelingen door het heuvelachtige landschap, of de gezellige terrassen in een van de kleine dorpjes tijdens een weekendje weg in een vakantiehuis Ardennen.

Het hele jaar genieten van de mooiste plekken die de Ardennen te bieden heeft

Je kunt het hele jaar terecht in de Ardennen, ieder seizoen heeft zo zijn charmes en activiteiten. Of het nu de warm gekleurde bossen zijn tijdens de herfst, de besneeuwde hellingen in de winter, de opbloeiende natuur in de lente of de mooie zomers. De Ardennen heeft voor elk wat wils. Ga kajakken, geniet van een prachtige fietstocht, of huur een quad en ga op avontuur! Toch liever wat rustiger? Onze grote vakantiehuizen Ardennen hebben tal van mooie, oude kastelen en gezellige dorpjes om te bezoeken. 

De leukste groepsactiviteiten in de Ardennen

De grotten van Han

Net buiten het dorpje Han-sur-Lesse bevinden zich de grotten van Han. Al meer dan honderd jaar zijn de grotten een van de populairste attracties van de Ardennen. Met een treintje wordt u naar de grotten gebracht, waar een gids u opwacht voor een rondleiding door de grotten. U wordt meegenomen door de bekendste zalen, en in de Wapenzaal ziet u een lichtshow met mysterieuze muziek. 

Spa, de parel van de Ardennen

Iedereen kent het merk Spa natuurlijk wel, u neemt vast zelf ook wel eens een glas Spa rood of Spa blauw. Het water komt uit de bronnen die liggen in de Ardennen. Spa wordt ook wel de parel van de Ardennen genoemd, vanwege de vele goede hotels en mooie winkels. Wilt u helemaal tot rust komen, bezoek dan de Thermen van Spa en geniet van een heerlijke behandeling en de warmwaterbaden. 

Plopsa Coo

Er is voor elk wat wils in de Ardennen en dus ook voor de kleintjes. Breng een bezoek aan het attractiepark Plopsa Coo. Het park ligt vlakbij de Watervallen van Coo, dus ook nog eens makkelijk te combineren. De jonge kinderen kunnen lekker spelen met Kabouter Plop, en de wat oudere kinderen kunnen een rondje rijden in een cart! Iedereen kan zich uitleven in de grote speeltuin dus niemand zal zich vervelen. 

 

Kasteel van Bouillon

Bent u in het zuidelijke deel van de Ardennen, breng dan een bezoekje aan het middeleeuwse kasteel van Bouillon. Het kasteel is gelegen aan de rivier de Semois en vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Op de binnenplaats van het kasteel kunt u een roofvogelshow, met grote valken, bewonderen. 

 

Liever iets dan een groepsaccommodatie in de Ardennen? Bekijk de andere vakantiehuizen in België.