Groepsaccommodaties in Groningen

Een vakantie of weekendweg in een vakantiehuis in Groningen?

Er gaat niets boven een groepsaccommodatie in Groningen. Hier geniet je van rust, ruimte en schone lucht. Van wind, water en uitgestrekte landerijen, afgewisseld met lieflijke wierdendorpen, statige boerderijen en eeuwenoude kerken.

Groningen, een van de oudste cultuurlandschappen van Europa

Groningen bevat een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan een Werelderfgoed van Unesco. De provincie biedt zoveel mooie en gevarieerde natuur dat een dagje Groningen bezoeken bij lange na niet genoeg is. De provincie Groningen bestaat uit zeven regio's met elk hun eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur. En dan is er natuurlijk de stad Groningen, dat bruisende uitgaans- en koopcentrum van het Noorden is een attractie op zich. Groningen is een ideale vakantieprovincie voor sportieve mensen, cultuurminnaars en voor mensen die van ontspanning houden.

De leukste bezienswaardigheden tijdens een vakantie of weekendje weg in Groningen

Martinitoren
De Martinitoren is hét symbool van de stad Groningen. Na meerdere blikseminslagen heeft de Martinitoren haar huidige vorm gekregen. Door de Tweede Wereldoorlog heeft de toren meerdere kogelgaten opgelopen. Deze zijn nog steeds terug te zien. Voor het meest mooie en indrukwekkende uitzicht over de bruisende stad Groningen heeft het de aanbeveling om deze toren te beklimmen.

Groninger Museum
Een bezoek aan het Groninger Museum is een en al beleving. Het gebouw met internationale allure, de verschillende soorten tentoonstellingen, het restaurant en de winkel met een assortiment van niveau is iets wat je gezien moet hebben.

Fraeylemaborg
Al vroeg in de 13e eeuw werd deze locatie bewoond door de Fraeylema familie. Nu is het een museum geworden waarin het tijdsbeeld te zien is vanaf halverwege de 20e eeuw. Aan het museum zit een aangrenzend park in Engelse landschapsstijl. Met mooi weer is dit een fijne locatie om bijvoorbeeld te picknicken.

Zeehondencrèche Lenie ’t Hart
In het kleine plaatsje Pieterburen vindt u deze bijzondere zeehondencrèche. De kleine zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt of ziek zijn worden in dit centrum opgevangen. In alle opzichten probeert Lenie er te zijn voor deze vaak weerloze dieren. Bij een bezoekje aan de crèche ziet u precies hoe de verzorging er aan toe gaat en welke problemen er soms bij komen kijken. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd en er zijn verschillende mogelijkheden om een arrangement te boeken.

Liever ergens anders heen? Bekijk de andere groepsaccommodaties in Nederland

               

 

Copyright 1993 - 2018 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Online reservation system by Booking Experts