Groepsaccommodaties in Midwolda

Maak je keuze simpeler

Filteren

Midwolda is een dorp in de gemeente Oldambt met ruim 2000 inwoners. Tot 1990 was Midwolda een zelfstandige gemeente en sindsdien maakte Midwolda deel uit van de gemeente Scheemda. Sinds 2010 behoort Midwolda tot gemeente Oldambt. In het oude gemeentehuis is (anno 2005) een Engels theehuis gevestigd. In het dorp staat een kerk daterend uit 1738 waar zich een beroemd orgel van de Duitse orgelbouwer Hinsz bevindt. Hierop worden met grote regelmaat concerten gegeven. Vóór 1738 stond de kerk van Midwolda (Kruiskerk) ten noorden van het dorp.

Het dorp is bekend om het enige oerbos van de provincie Groningen (het landgoed Ennemaborg) en haar schaatsbaan, waar bij strenge winters marathons op natuurijs worden gereden. Ten zuiden van het dorp ligt het gebied van het Blauwestad-project, een gebied dat door onderwaterzetting wordt gecreëerd en waar een compleet nieuwe woongemeenschap met ongeveer 1500 woningen wordt gemaakt. Dit plan moest oorspronkelijk klaar zijn in 2016, maar is vooralsnog qua huizenbouw niet echt van de grond gekomen.

In totaal telt het dorp Midwolda 22 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder het kasteel Ennemaborg en haar borg, parkaanleg, bouwhuis en toegangshek. Ook het terrein met de resten van de Kruiskerk van Midwolda is een rijksmonument. Daarnaast telt Boerderij Hermans Dijkstra met zijn tuin, wagenschuur, stoohut en tuinhuisje nog vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Groningen

To top