Groepsaccommodaties in Idskenhuizen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Idskenhuizen – in het Fries Jiskenhuzen genoemd – is een dorp in de gemeente De Friese Meren met ongeveer 500 inwoners.

Egbert Douwes, grondlegger van de koffiehandel “De witte os”, is geboren in Idskenhuizen. Later zou Egbert Douwes uitgroeien tot het koffie- en theeconcern Douwe Egberts en om daaraan te herinneren staat er in Idskenhuizen nog een gedenkteken.

De jachthaven van Recreatiepark Idskenhuizen ligt zeer centraal in het Friese Merengebied en is een kleinschalige haven (200 ligplaatsen) aan een doodlopende vaart. De haven biedt vele voorzieningen en komt uit op het Idskenhuistermeer, wat doorgang biedt naar de Koevorde, de Langweerder Wielen, het Heegermeer, de Fluessen en het Sneekermeer. Op het park is er de mogelijkheid om te surfen, zeilen, kanoën en zwemmen. Voor kinderen is er een speeltuin en een zand- en grasstrand. Ook is er een Grand Café met terras dat uitkijkt over de haven. Ook kunnen hier boten gehuurd worden en is er een zeil- en surfschool.

Jaarlijks organiseert de Oranjevereniging van Idskenhuizen met koningsdag, en met de dorpsfeesten leuke activiteiten en gezellige avonden. Verder heeft het dorp vele verenigingen.

Naast de jachthaven biedt de omgeving van Idskenhuizen vele mogelijkheden voor wandelen en fietsen door weilanden en langs het water.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Friesland

To top