Groepsaccommodaties in Munnekeburen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Munnekeburen is een dorp in de gemeente Weststellingwerf met iets meer dan 400 inwoners. Het ligt ten zuidwesten van Wolvega en ten noordwesten van de Rottige Meente. In 1806 werd hier een hervormde kerk gebouwd. Tijdens de Watersnood van 1825 scheurden de muren en dreigde de kerk in te storten. Ook talloze huizen in het dorp raakten zwaar beschadigd. Tegenwoordig is deze hervormde kerk van Munnekeburen het enige rijksmonument dat Munnekeburen telt.

Wel telt Munnekeburen nog vijf gemeentelijke monumenten: een arbeiderswoonhuis (veenhuisje) uit ca. 1860, een windmotor uit 1921, een notariswoning uit ca. 1860, een schutsluis uit 1921 en een burg uit ca. 1925.

Munnekeburen telt nog 1 basisschool. De christelijke en de openbare school zijn in 2014 samen verder gegaan als OBS De Aventurijn. Verder staan in Munnekeburen sporthal de Schakel en dorpshuis het Polderhuus. Achter dit complex ligt het Scheeneveld waar de clubs V.W.C., V.O.G. en De Westhoek hun thuiswedstrijden voetballen. De Westhoek is oorspronkelijk de voetbalclub van Scherpenzeel, later is er gekozen voor Munnekeburen waar een goed sportcomplex is aangelegd.

Het dorp Munnekeburen ligt verspreid langs één weg (de Grindweg) en wordt vooral omgeven door weilanden en kleinere plassen in de polders. Op korte afstand is echter ook het grote Tjeukemeer te vinden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Friesland

To top