Groepsaccommodaties in Akersloot

Maak je keuze simpeler

Filteren

Akersloot is sinds 2002 deel van de gemeente Castricum en ligt aan het Alkmaardermeer met ruim aanbod van watersporten, zoals kanoën, surfen en waterfietsen. Verder is Akersloot vooral omringd door polders en biedt zich bij uitstek voor fietsen en wandelen, bijvoorbeeld over de Pontjesroute.

Jaarlijkse activiteiten zijn onder andere het festival Rock ’n Roll Street, Solexraces, Oldtimershow, kermis en vele muzikale optredens. Het huren van een solex is het gehele jaar door mogelijk.

Er zijn twee bijzondere molens te zien in Akersloot: De Oude Knegt en de Noordermolen. De Oude Knegt is een rietgedekte korenmolen die in 1981 is herbouwd van de originele korenmolen uit het dorp die in 1925 al grotendeels gesloopt was. Door een ongeluk met vuurwerk in nieuwjaarsnacht 2000-2001 is de molen weer helemaal herbouwd. Sinds 2004 is de molen weer in bedrijf en kan de molen ook bezocht worden. De Noordermolen is een poldermolen die vermoedelijk in 1589 is gebouwd ter bemaling van de Groot-Limmerpolder, nadat de Spanjaarden in 1573, tijdens het beleg van Alkmaar in de Tachtigjarige Oorlog, de voorganger van de molen hadden vernield. De molen is in de 19e eeuw omgebouwd van een binnenkruier tot een bovenkruier en is eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, maar is niet te bezoeken door publiek. Daarnaast is er ook nog een Gemaal in Werking dat twee dagen per maand open is voor publiek en driemaal per jaar een expositie huist, ook is er een Museumgemaal.

Naast activiteiten in Akersloot zelf biedt Castricum ook vele mogelijkheden tot recreatie.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Holland.

To top