Neer is een kerkdorp in de gemeente Leudal dat in 2011 de titel won voor Het leukste dorp van Limburg. Het dorp ligt aan de Maas midden tussen Roermond en Venlo en telt ongeveer 3500 inwoners. De belangrijkste industrie van Neer is de bierbrouwerij de ´Lindeboom´, die binnen de bebouwde kom staat.

In Neer staat een watermolen genaamd de Friedesse Molen. Deze molen is gebouwd in het jaar 1717 en is gerenoveerd in het jaar 2002. Men neemt aan dat er in 1343 al een molen heeft gestaan. De molen is van het type onderslagmolen en is bedoeld als korenmolen. De molen ligt aan de Neerbeek, een beek die midden door Neer stroomt. Het bijzondere aan de molen is dat deze na jaren van droogligging, stilstand en verval weer maalvaardig is geworden.

Keizerbosch was een voormalig nonnenklooster in Nagele dat tijdens de Franse tijd werd ontruimd. Het klooster werd afgebroken waarna alleen het huis van de proost bleef staan dat later een landgoed en vervolgens een boerderij werd.

De Sint-Martinuskerk is gebouwd in 1909 en werd in neogotische stijl ontworpen door architect Caspar Franssen. De 15e-eeuwse toren van de voorganger bleef behouden, maar is verhoogd bij de bouw van de huidige kerk. In deze kerk bevindt zich een marianum van omstreeks 1500. Ook heeft Neer vier kapellen, waarvan de Mariakapel (witte kapel) aan de Leudalweg de grootste is. De andere 3 kapellen zijn de Heilige Antonius van Padua op het "eiland", St. Isidorus op Gendijk, de Heilige Maria Magdalena op Brumholt.

Keer terug naar het overzicht: Alle vakantiehuizen in Limburg

 
Vanaf
€ 1.889

Groepsaccommodatie Neer

Limburg, Neer
2198911Nee
  • Wellness
  • Buiten keuken
  • In het centrum
Vanaf
€ 2.533

Vakantiehuis Neer

Limburg, Neer
4324161626Nee
  • Uitzicht op natuurreservaat
  • Sauna
  • Kookworkshop op locatie