Groepsaccommodaties in Exloo

Maak je keuze simpeler

Filteren

Exloo, een pittoresk dorpje gelegen in de provincie Drenthe, Nederland, is een charmante bestemming voor natuurliefhebbers en geschiedenisliefhebbers. Dit idyllische dorp, omringd door uitgestrekte bossen en heidevelden, biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden.

Een van de meest opvallende kenmerken van Exloo is de prachtige omgeving. Maak een ontspannende wandeling of fietstocht door het omliggende Drentse landschap, waar je kunt genieten van de rustgevende geluiden van de natuur en de frisse lucht kunt inademen. De Hondsrug, een geologisch fenomeen dat hier te vinden is, biedt ook fantastische wandelmogelijkheden en een panoramisch uitzicht.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, is een bezoek aan het Hunebedcentrum een absolute must. Hier kunt u meer te weten komen over de prehistorische geschiedenis van de regio en de mysterieuze hunebedden bewonderen, die al duizenden jaren standhouden als stille getuigen van het verleden.

Exloo heeft ook een levendige kunstgemeenschap en herbergt verschillende galerieën en ateliers waar je lokale kunstenaars aan het werk kunt zien en hun creaties kunt bewonderen. Deze artistieke invloed is ook te zien in de ambachtelijke winkels en markten in het dorp, waar u unieke souvenirs en handgemaakte producten kunt kopen.

Voor de avontuurlijke zielen biedt Exloo de mogelijkheid om te gaan paardrijden in de omliggende natuur, of zelfs een spannende rit met een huifkar te maken. En vergeet niet om te proeven van de heerlijke streekgerechten in de lokale restaurants, waar traditionele Drentse gerechten zoals kniepertjes en stoofpotjes op het menu staan.

 

Het kleine esdorp is en wordt uitgebreid met enkele nieuwbouwwijken en trekt tegenwoordig veel toeristen. Exloo biedt vele activiteiten zoals bezoekjes aan Kabouterland en een bijbehorend kinderdierenpark. Ook betreft horeca zijn er vele mogelijkheden in Exloo. Daarnaast zijn er jaarlijkse events zoals het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren en het Festival van Oude Ambachten.

Exloo telt vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder twee terreinen met een hunebed. De overige drie inschrijvingen betreffen boerderijen. Eén van deze boerderijen is het Bebinghehoes, dat werd vernoemd naar de familie Bebinghe die de boerderij in 1722 bouwde en erna bewoonde. Na een renovatie werd de boerderij ingericht als cultuurhistorisch streekmuseum, maar door lage bezoekersaantallen moest het museum sluiten in 2010. Tegenwoordig doet het pand dienst als spa- en wellnesscentrum.

Het landschap rond Exloo kenmerkt zich door essen, bossen (Boswachterijen Exloo en Odoorn, Hunzebos), heide (Molenveld) en veen (Zoersche Landen) en leent zich dan ook uitstekend voor wandel- of fietstochten.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top