Workation: werken en vakantie in één!

Mediteren op een bijzondere plek voor je naar het werk gaat, een boswandeling na de lunch en een gezellige borrel op het strand om het weekend in te luiden? Check! Daarbij is een nieuwe omgeving ook nog eens heel goed voor je creativiteit en werkplezier. Een workation is voor iedereen geschikt die een goede balans wilt hebben in werk en vrije tijd.

Groepen.be biedt veel accommodaties aan die perfect zijn voor een workation. Liever in een bosrijke omgeving of juist dicht bij het strand? Groepen.be heeft het allemaal! Bekijk snel onze groepsaccommodaties voor een workation ⤵️

Maak je keuze simpeler

Filteren

Waarom een workation?

Een workation heeft heel veel voordelen voor jezelf maar ook voor je werkgever. Je rust beter uit, ervaart minder stress en je kan je werkdag flexibel indelen. Bovendien keer je met meer energie, een nieuwe portie positiviteit en met heel veel inspiratie terug naar huis.
Het is ook mogelijk om met je gezin op workation te gaan, als je klaar bent met je werkdag, dan sluit je bij hen aan.
Tijdens een workation hoef je geen huishouden, boodschappen te doen en word je al helemaal niet afgeleid door gewone dagelijkse bezigheden. Dat maakt dat je een nieuwe soort focus ervaart. De uren die je werkt zijn meteen kwalitatiever dan thuis. Nieuwe prikkels zorgen vaak voor nieuwe ideeën en extra motivatie. Als je even je concentratie kwijt bent, ga je even lekker cultuur snuiven of lekker aan het zwembad liggen om op te laden.

Alle workation accommodaties zijn aangepast om het beste uit je werkplek te halen, Razendsnelle wifi, een comfortabele bureaustoel en een koffiezetapparaat. Naast alle noodzakelijke werkuitrustingen zien we erop toe dat workationers op rustige plekken kunnen werken. Dus geen oorverdovende aqua gym of uitbundige hotelgasten die je uit je focus halen. Leuke extra’s zoals lekker en gezond eten, een fantastisch uitzicht en ontspanningsactiviteiten, die krijg je er zo bij.

Wat is een workation en wat zijn de voordelen ?

Bij workation draait het om een combinatie van werken en vakantie houden. Werken op vakantie werd vroeger afgekeurd, nu ontdekken steeds meer werknemers dat de voordelen erg positief zijn van deze combinatie.

Het mooie aan een workation is: je hoeft helemaal geen vakantiedagen in te leveren. Je bent immers gedurende deze vakantie netjes aan het werk. Je verplaatst jezelf naar een plek waar je zowel werkt, als vakantie viert.

Een ander voordeel van een eigen werkvakantie is dat je minder afgeleid word door allerlei afspraken die je thuis wel zou hebben. Dat scheelt tijd en zorgt voor veel focus. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk! Na je werk, of in je pauze, kun je de nieuwe omgeving gaan verkennen.

Een van de belangrijkste redenen om op afstand te werken tijdens je vakantie is dat je geen vrije tijd hoeft op te nemen. Hoewel je het natuurlijk wel even met je baas moet bespreken, zijn er tegenwoordig veel banen met hele flexibele mogelijkheden.

De voordelen van het combineren van werk en vakantie zijn onder andere verhoogde productiviteit en creativiteit. Zonder de afleiding van collega’s, andere dingen die je allemaal moet doen of herrie op de werkvloer kun je je veel beter concentreren tijdens het werken.

Een ander voordeel is het feit dat een workation ervoor kan zorgen dat je volledig van mindset veranderd. Wanneer je op vakantie werkt in plaats van op kantoor kun je echt veel meer genieten van het leven. Met het geluid van de golven die aan land komt voelt een dagje werken echt een stuk prettiger.

Soorten workations

Er zijn verschillende soorten workations. Eentje die je zelf organiseert, en een die wordt georganiseerd. Naast dat je op een georganiseerde workation samen met andere kunt gaan, kun je natuurlijk ook alleen op workation. Gewoon door zelf een week of maand in te plannen en vanaf een andere plek te werken. Dat hoeft niet per se in het buitenland, je kunt ook op workation in Nederland. Groepen.be heeft hier veel verschillende opties voor.

Waar moet je opletten als je zelf een workation organiseert? 

  1. Goedwerkende wifi
  2. Een fijn bureau of grote eettafel waar je lekker kunt werken
  3. Een volledig uitgeruste keuken, zodat je niet al je eten hoeft te bestellen
  4. Inspirerende omgeving.
To top