Vakantie in Nederland tips

Nederland heeft namelijk veel mooie plekken die je gezien moet hebben! Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Plan dan een vakantie in Nederland! Wij helpen je graag en zetten de leukste plekken voor je op een rij.

De Waddeneilanden

 

Nederland staat natuurlijk bekend om de Waddeneilanden. Deze eilanden hebben brede zandstranden, pittoreske dorpjes en onwijs veel wandel en fietspaden. Kortom, een perfecte bestemming voor een vakantie in eigen land. Ieder eiland heeft zijn eigen charmes. Texel bijvoorbeeld is het grootste Waddeneiland. Hier kun je niet alleen over Wadden lopen en zeehonden spotten, het eiland heeft ook leuke boerderijtjes, musea en restaurantjes. Vlieland ligt het verst van de kust. Dit is de perfecte plek om dieren te spotten en door de bossen de rijden met een Tuk Tuk. Daarnaast is Terschelling een echt jongereneiland en heerst hier vooral in de zomer veel drukte en gezelligheid. Ga je met het gezin op pad? Dan is Ameland perfect! Voor mensen die meer op zoek zijn naar rust, raden we Schiermonnikoog aan. Dit eiland heeft slechts één dorpje en zit vol met mooie natuur.

Zeeland

Een provincie die nog altijd onderschat wordt, is Zeeland. Hier vind je indrukwekkende lange stranden, mooie duingebieden en polders. Ideaal in de zomer voor een dagje strand! Ook in de winter kun je hier lekker uitwaaien tijdens een wandeling of fietstocht. Daarnaast staat Zeeland bekend om Deltapark Neeltje Jans. Dit is een educatief centrum over de Deltawerken die vroeger zijn gebouwd en de natuur van Zeeland. Dit park is ook voor kinderen erg leuk om te bezoeken, door de zeehondenshows en het aquapark! Zeeland is rijk aan gezellige steden en dorpjes. Denk maar aan Middelburg, een heuse monumentenstad. Hier kun je terecht voor een dagje shoppen of om een van de vele gezellige restaurants te bezoeken. Terneuzen is ook erg populair en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

De Veluwe

Een bestemming die niet mag ontbreken is de Veluwe. Dit is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Dit komt doordat het een van de grootste natuurgebieden van Nederland is én er voor iedereen wel wat te beleven valt. Zo kun je hier heerlijk even tot rust komen en genieten van de natuur en dieren om je heen. De Veluwe wordt niet voor niets de Groene Schatkamer genoemd. In september begint ook de hertenbronst. Dan is het zeker een aanrader om met een gids de natuur in te trekken of mee te doen met een safari. Als je houdt van sporten en op zoek bent naar actie, kun je kitesurfen op een plas, mountainbiken of een fietstocht maken. Een bijzondere trekpleister van De Veluwe is Kroondomein het Loo. Als je er toch bent, kun je hier even een bezoekje aan wagen. Een gids vertelt je alles over dit koninklijke landgoed!

Laag Holland

Net boven Amsterdam vind je Laag Holland. Dit is een typisch stukje Nederland, vanwege de molens, koeien, groene houten huisjes én de verschillende soorten kaas die er vandaan komen. Er gaat niets boven een typisch Hollandse vakantie, daarom is Laag Holland erg leuk om eens gezien te hebben! Het is een bijzonder stuk land. Zo ligt het niet alleen in zijn geheel onder het zeeniveau, de natuur is er ook prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen. Daarnaast kun je bekende dorpjes bezoeken, zoals Volendam en Marken. Dit zijn charmante dorpjes, waarvan het oude Nederlandse karakter goed bewaard is gebleven. Vlakbij de Beemster ligt Alkmaar, waar je de bekende kaasmarkt van Nederland kunt bezoeken. Dit mag ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Laag Holland!

Bezoek leuke steden

Ondanks dat Nederland veel mooie natuurgebieden heeft, zijn er ook veel grote steden die het bezoeken waard zijn. Je kunt daarom kiezen voor een vakantie in een stad! Zo zie je Nederland weer eens vanaf een hele andere kant. We kennen allemaal wel de bekende steden Amsterdam en Rotterdam. Hier vind je de historische Amsterdamse grachten en de moderne Rotterdamse hoogbouw. Hoewel deze steden perfect zijn voor een vakantie in eigen land, zijn er nog veel meer steden die onterecht minder populair zijn! Denk maar aan Maastricht, Breda, Arnhem, Den Bosch en Groningen.

Regel je verblijf bij Groepen.be!

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk wel een fijne accommodatie hebben. Hiervoor ben je bij Groepen.be aan het juiste adres! We weten dat een perfecte accommodatie jouw vakantie compleet maakt en daarom hebben wij door heel Nederland diverse accommodaties beschikbaar. Of je nu gaat met een groep vrienden of met familie, voor iedereen is er wel een goede accommodatie te vinden. Hier kun je even tot rust komen en ontspannen na een lange dag. Ons aanbod varieert van luxe bungalows tot knusse vakantiehuisjes. Je kunt de accommodaties eenvoudig via de website boeken. Voordat je het weet kun je gaan genieten van een heerlijke vakantie in eigen land!

To top