GROEPEN.BE

De paklijst voor uw vakantie

Met de hele familie op vakantie – De paklijst die ervoor zorgt dat u niks vergeet


U kent het wel, u wilt met uw familie op vakantie. Of, u heeft een familieweekend gepland. Lekker genieten van een lang weekend weg. Alle spullen zijn gepakt, u rijdt weg naar uw bestemming en dan gebeurt het. U komt er bij de grens achter dat u uw passpoort vergeten bent, op uw locatie komt u erachter dat er geen eten en drinken aanwezig is, of nog erger uw auto stopt ermee tijdens de reis.
In dit artikel geven wij tips hoe u de meest vervelende situaties kunt voorkomen door u goed voor te bereiden. Bekijk wat u allemaal kunt doen in de week voor uw vertrek en wat u niet mag vergeten. U vindt hiervoor een handige checklist voor het inpakken van uw koffers.

Voorkomen is beter dan genezen

Verzamel van tevoren informatie die u nodig heeft op de dag van vertrek. Wanneer kunt u bijvoorbeeld de vakantiewoning in, hoe laat vertrekt u, hoe lang is de reis en waar neemt u eventuele pauzes? Ook handig om te weten, zijn er supermarkten in de buurt van uw vakantiebestemming en tot hoe laat zijn deze open? Wanneer u vroeg of juist laat op de dag aankomt, kan het verstandig zijn om de eerste boodschappen alvast mee te nemen.Een goede voorbereiding en planning zorgen ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan.Maar waar begint u? 

De week voor uw vertrek

Het zijn de kleinste dingen die de kans op eventuele reis ellende kunnen verminderen. Gaat u met uw eigen auto, zorg er dan voor dat u in de week voor uw vertrek de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof controleert. Door deze drie elementen van uw auto voor te bereiden op een lange reis, vermindert u de kans op autopech aanzienlijk. 
Wilt u de kans op autopech nog verder verminderen, of… in ieder geval aangenamer maken, dan is een abonnement bij een wegenwacht service niet geheel onbelangrijk. Bent u namelijk lid van dit soort services, dan krijgt u bij pech direct hulp op locatie. 
Afhankelijk van welk soort dienst u afneemt, maakt u zelfs kans om bij pech een leenauto te ontvangen, zodat u direct verder kunt richting uw bestemming. Let wel op verschillen in de dekking van deze diensten. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie buiten uw eigen land, dan heeft u een andere dekking nodig dan wanneer u in eigen land blijft.
Naast een goede voorbereiding voor uw auto, is het ook verstandig om nog even een laatste contactmoment met de beheerder van uw vakantiewoning te hebben. 

Inpakken en wegwezen

Als laatst, en het allerbelangrijkst, inpakken. Wat neemt u nu eigenlijk allemaal mee op reis? Uiteraard is dit totaal afhankelijk van uw situatie. Gaat u een weekendje weg met uw baby, dan zult u andere spullen in moeten pakken dan wanneer u alleen met uw partner en/of huisdieren gaat. Bent u in plaats van een weekendje weg van plan om op een lange vakantie te gaan, dan zult u uw koffer ook anders inpakken.
Om er zeker van te zijn dat u niets vergeet, kunt u gebruik maken van onze ‘weekendje weg paklijst’. Of dat u nu voor een weekendje weg of een langere vakantie wilt inpakken, deze lijst is zo uitgebreid dat spullen vergeten haast onmogelijk is.

Paklijst downloaden? Vul hieronder je gegevens in en klik op download!