Groepsaccommodaties in Bodegraven

Maak je keuze simpeler

Filteren

Bodegraven is een plaats in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en was tot 2011 een eigen gemeente. De plaats heeft ongeveer 18000 inwoners en ligt centraal in het Groene Hart van Nederland, de groene zone omsloten door de randstad. In Bodegraven staan de hervormde dorpskerk, de St. Galluskerk en de Willibrorduskerk, een rooms-katholieke kerk. Ook bevindt zich aan de zuidkant van de Oude Rijn de stellingmolen De Arkduif uit 1697. Deze is nu de brouwerij “De Molen”.

In de Romeinse tijd werd Bodegraven al bewoond en het is zeker dat er rond het jaar 1050 een kleine nederzetting was ontstaan, waarschijnlijk rond de huidige Dorpskerk. Later werd Bodegraven een bekend centrum van de kaashandel, al is er tegenwoordig niet veel meer van over dan een kaasmonument voor de kerk en het kaasmuseum in het dorp. Behalve met kaas is Bodegraven ook verbonden met shampoo: in de jaren 40 richtte kapper André de Jong er de Andrélon-fabriek op.

Bodegraven biedt veel mogelijkheden tot recreatie zoals een groot zwembad met buitenbad, subtropisch paradijs en een binnenbad. Verder is er een groot cultureel centrum waarin zich onder andere het kaasmuseum bevindt. Bovendien is er een schans, genaamd Wierickerschans, naast Bodegraven, die tegenwoordig ook gebruikt wordt als cultureel centrum en waar sinds kort ook de VVV zich bevindt. Net ten zuiden van Bodegraven bevinden zich het recreatiegebied de Reeuwijkse Hout en de Reeuwijkse plassen, waar recreatiestranden zijn. Verder liggen ten noorden van Bodegraven de Nieuwkoopse plassen en grote open gebieden. De ANWB heeft diverse bewegwijzerde routes die door (de omgeving van) Bodegraven lopen voor zowel wandelaars als fietsers. Ook het aanbod in restaurants is de afgelopen sterk toegenomen, zowel in aantal als in variatie.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Zuid-Holland

To top