Groepsaccommodaties in Lettele

Maak je keuze simpeler

Filteren

Lettele is een dorp in de gemeente Deventer met ongeveer 600 inwoners. De driebeukige Nicolaaskerk werd ontworpen door architect G. ter Riele en in 1894 gebouwd aan de Bathmenseweg (destijds nog een zandweg) in Lettele. De neogotische toren lijkt sterk op die van Schalkhaar. Evenementen zijn het jaarlijkse paasvuur en de dorpskermis, die in het eerste weekend van augustus gehouden wordt.

De natuur trekt veel wandel- en fietsrecreanten. In de bossen van landgoed Het Oostermaat direct ten oosten van het dorp zijn wandelroutes uitgezet. Bijzonder is de zeven hectare grote bosweide De Slenk, een beschermd natuurreservaat dat vanaf het naastliggende pad goed te observeren is. Aan de noordrand van Het Oostermaat werd gedurende de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter een lanceerinstallatie voor V1 ‘vliegende bommen’ gebouwd. Hiervan zijn nog enkele restanten te bezichtigen.

Lettele is gelegen aan de Europese wandelroute E11, waarvan het Nederlandse deel Marskramerpad heet. De route komt vanuit de richting Diepenveen en vervolgt na Lettele door landelijk gebied tot aan Oldenzaal. Daarbij worden onder andere de Holterberg en het landgoed Twickel gepasseerd.

In totaal telt Lettele drie rijksmonumenten en zeventien gemeentelijke monumenten. In Lettele bevinden zich een katholieke kerk en een buitenzwembad. Het is qua bevolkingsopbouw een tamelijk jong dorp omdat het zich door woningnieuwbouw in de aflopen decennia regelmatig heeft kunnen uitbreiden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

To top