Groepsaccommodaties in Diffelen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Diffelen is een buurtschap behorend tot de gemeente Hardenberg met ongeveer 150 inwoners. Dit houdt in dat het een kleine bewoonde plaats is met een eigen naam, maar dat het niet direct een officieel middelpunt heeft zoals een kerk of marktplein. Het dorp wordt omringd door enkele weilanden en ligt op korte afstand van het Mariënberg-Vechtkanaal, ongeveer bij de overgang naar Vechte. Daaromheen liggen vele bosrijke stukken die mogelijkheden bieden tot recreatie. Zowel de polder, het bos, het kanaal en de sporadische wateren in de bossen bieden prima gelegenheid voor fietsen en wandelen.

De buurtschap bestaat uit enkele huizen en boerderijen langs een paar straten gelegen aan de hoofdweg. Het aanbod van activiteiten in Diffelen is dan ook beperkt, maar er kan een restaurant gevonden worden, evenals een aspergeboerderij die bezocht kan worden. Op fietsafstand kan de Historiekamer in Hardenberg bezocht worden, het zwembad De Beerze Bulten in Beerze en de Vistrappen in Stegeren.

Tegenwoordig is de gemeente Hardenberg druk bezig met de ontwikkeling van Rheeze, Diffelen en de omgeving van deze plaatsen. Over het algemeen zal nog meer worden gestreefd naar een combinatie van verschillende functies voor de landschappen zoals wonen, (verbrede) landbouw en natuur en recreatie. De besloten heideontginningslandschappen en de essen- en hoevenlandschappen zullen ook bestemd worden voor economie (enkel kleinschalige bedrijvigheid).

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

To top