Groepsaccommodaties in Someren

Maak je keuze simpeler

Filteren

Someren (in het Brabants Zummere) is de belangrijkste kern en zetel van het gemeentehuis in de gemeente Someren met ongeveer 11000 inwoners.

De gemeente Someren bezit 1.615 ha aan natuurgebieden en beplantingen, waaronder de Somerense Heide en Keelven. Dit betrof oorspronkelijk een gebied van eenvormige droge naaldbossen, doch sedert 2001 is het veranderd in een afwisselend natuurgebied, waar ook de heide en de vennen weer tot hun recht komen. Hier zijn ook Schotse hooglanders en andere grote grazers te vinden. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Ook de Vloeten is de moeite waard: een vochtig natuurgebied waarin ook wandelroutes zijn uitgezet. De Vlerken zijn een aantal kleinere, vochtige natuurgebieden die verbonden zijn door een wandelroute. Daarnaast ligt een deel van de Strabrechtse Heide, waaronder het Beuven, in Someren.

Natuurtheater ‘De Donck’ is een openluchttheater nabij een fraai bosgebied. Hier speelt de Somerense toneelvereniging ‘De Speledonckers’, terwijl ook andere toneelverenigingen hier voorstellingen geven. De Kennedymars Someren is een jaarlijks terugkerend evenement, dat georganiseerd wordt door JOEK (Jongeren Onder Elkaar). De eerste mars vond plaats in 1963 met 100 deelnemers, terwijl tegenwoordig ongeveer 3000 wandelaars meelopen. De mars gaat gepaard met festiviteiten in Someren en de kernen waardoorheen de mars voert.

Enkele interessante bezienswaardigheden in Someren zijn onder andere de windmolen De Victor; een stenen beltmolen uit 1853. Ook de windmolen Den Evert (een standerdmolen uit 1543) en het Jozefkapelletje zijn het bezoeken waard. Daarnaast staan er twee interessante kerken in Someren: de Sint-Lambertuskerk is een bakstenen kerk uit het begin van de 20e eeuw en de protestantse kerk is sinds 1885 in dienst.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

To top