GROEPEN.BE

Zekerheid en Garantie

Standaard extra zekerheid bij elke boeking: een veilig gevoel!

Meer informatie

Groepsaccommodaties in Lierop

Lierop is een dorp in de gemeente Someren met ruim 2000 inwoners. Tot 1935 was Lierop een zelfstandige gemeente en in het jaar 2001 waren er plannen om heel het grondgebied van Lierop ten noorden van de A67 bij Helmond te voegen. De actiegroep 'Handen af van Lierop' en de val van het kabinet Paars II hebben dit verhinderd.

Op de plaats waar nu Lierop ligt zijn tal van archeologische vondsten gedaan, die deels uit het neolithicum stammen, van 10.000 tot 1700 voor Christus. Ook uit de IJzertijd zijn resten gevonden. Wellicht is Lierop ontstaan in de vroege middeleeuwen als onderdeel van een domein dat bezit was van de Duitse keizer, die het in de 10e of 11e eeuw verdeelde tussen het kapittel van Sint-Servaas in Maastricht en het Sint-Lambertuskapittel te Luik.

Enkele interessante bezienswaardigheden in Lierop zijn onder andere de neogotische koepelkerk uit 1892 met een bijzonder gaaf neogotisch interieur en enkele kerkschatten uit voorgaande tijden. Ook de Buurtschap Boomen is het bezoekje waard met meerdere langgevelboerderijen. Lierop telt drie oorlogsmonumenten, die herinneren aan de omgekomen bemanningsleden van tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Gildekapel aan de Herselseweg is gebouwd in 1955 en gewijd aan Maria Koningin van de Vrede.
De zonnetempel Lux et Terra is een ode aan de zon en aarde (lux et terra, tevens een verwijzing naar zijn voor- en achternaam).
Grenspaal de Hoenderboom is een historische grenspaal gelegen aan de rand van Strabrechtse Heide. Hier grensden in het verleden vijf gemeenten aan elkaar: Someren, Maarheeze, Heeze, Mierlo en Lierop.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 
Vanaf
€ 1.727
2 nachten
6 personen

Groepsaccommodatie Lierop

Noord-Brabant, Lierop
208882
  • Aan de bosrand
  • Overdekt terras
  • Aan fietsroute
  • 1500 m2 grasveld