GROEPEN.NL

Groepsaccommodaties in Sevenum

Sevenum is een plaats in de Limburgse gemeente Horst aan de Maas. De kern Sevenum telt bijna 6.500 inwoners. Daarmee is het na Horst de tweede grootste plaats in de gemeente. Tot 1 januari 2010 was Sevenum een gemeente, gevormd door de kernen Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.

Van oudsher is Sevenum een agrarisch dorp (esdorp). Al in het bronzen en ijzeren tijdperk was er sprake van enige bewoning, wat blijkt uit een aantal vondsten uit die periode. Het oudste document waarin Sevenum wordt genoemd is een aflaatbrief uit 1317 die ook de patroonheiligen van de kerk vermeldt: Fabianus en Sebastianus. Sebastianus ziet men ook in Sevenums wapen en symbolisch in de vlag.

In 1674 werd Sevenum een zelfstandige heerlijkheid, die behoorde bij het Overkwartier van¬†Gelre¬†of¬†Spaans¬†Opper-Gelre. Tijdens de¬†Spaanse Successieoorlog¬†werd het gebied door¬†Pruisische¬†troepen bezet, en zo bleef het als deel van¬†Pruisisch Opper-Gelre¬†ongeveer een eeuw lang Duits, tot de komst van de Franse troepen in 1794. In deze¬†Franse tijd¬†werd Sevenum bij¬†Horst¬†gevoegd (1800). Bij Koninklijk Besluit van¬†Leopold I van Belgi√ꬆin¬†1836¬†werd Sevenum weer afgesplitst van Horst als een zelfstandige gemeente.

Vanaf 1745 werd (in beginsel nog op kleine schaal) begonnen met de ontginning van de woeste gronden. Vanaf 1938 werd de ontginning groot aangepakt, hierdoor ontstond een nieuw kerkdorp: Evertsoord (opgeleverd in 1959).

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

Vanaf
‚ā¨ 669
2 nachten
6 personen

Vakantiehuis Sevenum

Limburg, Sevenum
125223Nee
  • Luxe accommodatie met gespreide bedden
  • Sfeervol ingerichte leefruimte
  • Houtgestookte hottub met zonsondergang
  • Binnenplaats met dierenweide en pluktuin
  • Terrasjes en overdekt terras met BBQ en stookplaats