Groepsaccommodaties in Winterswijk

Winterswijk (in het Nedersaksisch Wenters of Wenterswiek) is een dorp in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland en de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Winterswijk. Het dorp telt ongeveer 24000 inwoners en de gemeente telt zo'n 30000 inwoners.

Winterswijk had vanouds een textielindustrie, dat was al zo sinds de 17e eeuw toen in Winterswijk het Sint-Michaëlsgilde werd opgericht. Met de opkomst van de stoommachine kreeg de Winterswijkse textielindustrie een impuls en groeide het aantal inwoners van Winterswijk. Winterswijk had aan het begin van de 20e eeuw zeven textielfabrieken, waaronder de Batavier en de Tricotfabriek. Winterswijks meest historische straatje, de Lappenbrink (tegenwoordig Nieuwstraat), is ook in deze tijd ontstaan.

Er zijn meerdere kerken in Winterswijk te vinden. De meest opvallende is de Jacobskerk. De protestantse Jacobskerk op de Markt van Winterswijk staat centraal in het dorp. De wegen naar verschillende buurtschappen van Winterswijk zoals Meddo, Woold, Miste komen bij elkaar bij de kerk. In de nabijgelegen Misterstraat is in 1869 de rooms-katholieke Jacobuskerk geopend. Tussen beide kerken in staat de Doopsgezinde kerk uit 1711. Aangezien dit oorspronkelijk een schuilkerk was, valt deze kerk niet op in het straatbeeld. Iets verder uit het centrum, richting het station staat de synagoge.

Rond Winterswijk liggen veel campings. Het Scholtenpad is vanuit Winterswijk in vier richtingen bereikbaar. Vlak buiten het centrum ligt het Strandbad. Ten noorden van de plaats ligt het recreatiegebied 't Hilgelo. Een jaarlijks terugkerend evenement is het volksfeest met bloemencorso. Verder is muziek een populaire hobby in Winterswijk. In Winterswijk spelen drie verenigingen in de hoogste divisie van Nederland te weten de Koninklijk erkende Muziekvereniging Excelsior, de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereeniging en Christelijke Muziekvereniging de Eendracht. Meer dan 400 leden musiceren hier in verenigingsverband.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
Reservation system by Booking Experts