Groepsaccommodaties in Winterswijk

Maak je keuze simpeler

Filteren

Winterswijk is een dorp in het meest oostelijke deel van de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente Winterswijk heeft 29.000 inwoners en bestaat uit een levendig winkelcentrum en buurtschappen. Samen vormen zij het Nationaal Landschap Winterswijk, een gebied van 22.000 hectare groot. In het verleden hebben de eigenaren van scholtengoederen met hun pachters hun stempel gedrukt op het ontstaan van het gebied. Houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen, venen en landerijen werden door hen ingericht en onderhouden. Het resultaat is een uniek natuurgebied dat bestaat uit een zeer afwisselend coulisselandschap met een Steengroeve en aantal natuurreservaten met zeldzame dieren en planten. Een omgeving die er om vraagt om op de fiets of te voet te ontdekken. Iedere bocht vertelt een nieuw verhaal.

Een groot aantal van de accommodaties op Groepen.be zijn voormalige scholtenboerderijen en ze liggen allemaal in dit prachtige buitengebied. Het centrum van Winterswijk is op fietsafstand van de accommodatie. Hier vindt je een winkelaanbod dat is afgestemd op een vijfvoudige van het inwoneraantal.  Belangrijkste reden: Winterswijk is enorm populair in de euregio. Leuke winkelstraten met als centrale punt de sfeervolle markt. Landelijke ketens worden afgewisseld met hippe en chique lokale speciaalzaken.  Gezellige terrassen vind je terug rondom de markt en op verschillende pleintjes in de winkelstraten.

Geniet van het sfeervolle centrum en het bijzondere coulisselandschap. Imposante scholtengoederen, sfeervolle wijngaarden, gezellige theetuinen en rustpunten bij de boer. Zowel letterlijk als figuurlijk grenzeloos genieten, want er zijn verschillende routes die de Duitse grens overgaan. De combinatie van al deze prachtige natuur, een uitgebreide activiteitenkalender en het bruisende winkelcentrum maakt Winterswijk tot de bestemming in de Achterhoek.

To top