Groepsaccommodaties in Sinderen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Sinderen is een dorp in de gemeente Oude IJsselstreek in de Nederlandse provincie Gelderland. Voorheen lag het op de grens van de voormalige gemeenten Gendringen en Wisch. Het dorp ligt op de splitsing, een driesprong, tussen Varsseveld (in het noorden), Dinxperlo (in het zuiden) en Gendringen (in het zuidwesten). Het dorp Sinderen telt ongeveer 1000 inwoners.

Voorheen was er een kasteel in Sinderen, dat vermoedelijk in de 12e eeuw is gebouwd. Op oude topografische kaarten zijn omvang en ligging van het voormalige kasteelterrein nog goed zichtbaar. Op een plattegrond van het kadaster uit 1830 is het huis met het koetshuis omringd door twee grachten. Ook zijn er op de kaart nog vier grote schuren buiten het kasteelterrein te zien, waarvan er een jeneverstokerij bevat. Hieraan herinnert de Antoniuskapel van Sinderen nog. De kapel en een weg in de nabijheid van de kapel waar restanten van een oude kasteelaanleg zijn gevonden zijn twee van de acht rijksmonumenten die Sinderen telt.

De weide voor boerderij “D’n Huusboer” is omringd door de oude gracht en hier zijn ook nog kelders van het kasteel te vinden. Ten noorden van de kern is in de periode 1884 – 1887 een gereformeerde kerk gebouwd, die tegenwoordig onder de PKN valt, de Keurhorsterkerk. Deze kerk is één van de negen gemeentelijke monumenten van Sinderen.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top