Groepsaccommodaties in Rekken

Maak je keuze simpeler

Filteren

Rekken is een dorp binnen de gemeente Berkelland in de Achterhoek, dicht bij de Nederlands-Duitse grens, met ongeveer 1500 inwoners. Rekken bestaat uit twee verschillende kernen, gescheiden door het riviertje de Berkel, dat enkele honderden meters oostelijk Nederland binnenstroomt. De buurschap en het latere kerkdorp Rekken wordt voor het eerst als ‘Reke’ in een 13e-eeuws document vermeld. Tegenwoordig is Rekken voor de internationale luchtvaart een bekende locatie doordat ongeveer 5 km ten noordoosten van het dorp een radionavigatiebaken genaamd ‘Rekken’ (RKN) staat. Het baken Rekken maakt deel uit van een drukke oost-west luchtroute.

Het voormalig veengebied ten noorden van het dorp is in het begin van de twintigste eeuw ontgonnen door en ten behoeve van de Rekkense Inrichtingen. De oorspronkelijke verpleegden waren mannen die ter beschikking gesteld aan de regering waren. Zij hebben, samen met hun begeleiders, met eenvoudige middelen het veen ontgonnen en omgevormd tot een landelijke, agrarische omgeving. Ten zuiden van het dorp Rekken ligt, deels in Nederland, maar grotendeels in Duitsland, het natuurgebied het Krosewicker Grenzwald.

In totaal telt Rekken elf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder de Piepermolen (een stenen windkorenmolen) uit 1796. Ook de Antoniuskerk en zijn toren houden twee plaatsen in het rijksmonumentenregister. Verder zijn er vooral boerderijen ingeschreven, naast een droogschuur en een ronde waterput. Ook telt Rekken nog eens dertien gemeentelijke monumenten.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top