Noordijk - in het Nedersaksisch Noarik genoemd - is een kleine gemeenschap in de gemeente Berkelland met een sterk agrarisch karakter en ongeveer 850 inwoners. De naam is afgeleid van Noord-wijk en in het buitengebied vindt men oude boerderijen te midden van landerijen. Grote delen zijn stiltegebied.

In het voormalige dorpshuis de Oale Schole is een informatiecentrum ingericht, waar men van alles te weten kan komen over hoe het leven zich hier in vroeger tijden afspeelde.

Rond Pinksteren worden de zomerfeesten gehouden (Noariker Pinkster Karmse). In het najaar wordt jaarlijks een groot paardenfestijn gehouden dat nationaal bekendstaat onder de naam Bollert Brons. Het wordt gehouden in het gebied rond Noordijk, ook wel het Noordijkerveld genoemd. In het centrum vindt ieder jaar in augustus de nationaal bekende Jammarkt plaats.

Noordijk lag vroeger aan de spoorlijn Neede - Hellendoorn met Halte Noordijk. Het spoor is al jaren opgebroken maar het stationsgebouw staat er nog.

Neede is een grote plaats in de buurt van Noordijk en daarom wordt Noordijk ook wel aangeduid als Noordijk - Neede. In Neede vind je het hoogste punt van Berkelland, de Needse berg, en iets verderop in het Achterveld bevinden zich de laatste restjes nat heidegebied van Nederland. Deze relatief grote plaats ligt verspreid ten zuiden van de N315 en wordt vooral omgeven door weilanden met enkele kleine stukken bos.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

 
Vanaf
€ 659

Vakantieboerderij Neede

Gelderland, Noordijk-neede
227336Nee
  • Woonkamer met open haard
  • Needse Berg 10 minuten lopen
  • Eigen speeltuin