Groepsaccommodaties in Braamt

Maak je keuze simpeler

Filteren

Braamt is een dorpskern in de gemeente Montferland in de Achterhoek van Gelderland. In het dorp zelf wonen ongeveer 700 personen, met nog eens een stuk of 650 mensen in het buitengebied. Braamt is een kerkdorp dat al in 1245 voor het eerst wordt genoemd.

Braamt telt diverse voorzieningen, zoals een Rooms Katholieke kerk, een dorpshuis, een zalencentrum, een korenmolen en het attractiepark Het Land van Jan Klaassen. Deze molen wordt ook wel de Braamse Molen of de Koendermolen genoemd en is het enige rijksmonument in Braamt. De molen is een zogenaamde Grondzeiler en heeft een vlucht van 22 meter. Op de baard staat vermeld dat de molen uit 1832 stamt. De molen is in 1964 gerestaureerd en voorzien van een halfsteens ommanteling. De molen is sinds begin jaren 90 niet meer in bedrijf.

Stroombroek, in de volksmond ook wel het Braamtse Gat genoemd, is een voormalige zandwinningplas nabij het dorp Braamt, gelegen tussen ‘s-Heerenberg en Doetinchem. Het meer dat na de zandwinning ontstond, is populair in de regio Bergh/Montferland, de Duitse grensstreek en ook veel mensen uit Doetinchem verblijven er in de zomer en lente, vooral in het Recreatiegebied Stroombroek. De ligging van het meer is bijzonder want het ligt aan de voet van de Montferlandse heuvels en heeft daarmee vooral gezien vanuit het noorden een haast on-Nederlandse aanblik op het Bergherbos. Aan de westzijde van het meer bevindt zich een kabelskibaan die in 2006 is geopend door BeachClub & Kabelwaterskibaan Stroombroek.

Verder biedt Braamt een wellness centre, een outdoorcentrum, De Elsenhof agrarische- educatieve dagrecreatie en het jaarlijkse Bounce Festival en Jaarlijkse Triathlon Stroombroek.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top