Groepsaccommodaties in Barchem

Maak je keuze simpeler

Filteren

Barchem is een dorp in de gemeente Lochem, in de Gelderse Achterhoek, met ongeveer 1800 inwoners. Het dorpje ligt aan de voet van de Lochemse Berg (Barchem betekent oorspronkelijk ‘Dorp naarbij de Berg’) en ent een rijk verenigingsleven en is toeristisch zeer in trek. Dit is mede te danken aan de natuur in de omgeving van het dorp, waar vele fiets- en wandelroutes liggen.

Het dorp kent twee kerken: de Barchkerk (Nederlands Hervormd) en De Hoeksteen (gereformeerd). Vooral de eerstgenoemde wordt geprezen in het dorp vanwege zijn architectuur en is geregistreerd als gemeentelijk monument in Lochem, samen met vijf andere gemeentelijke monumenten in Barchem. Daarnaast staat het dorp bekend om zijn Barchemse 4Daagse, die elk jaar weer druk bezocht is door zowel inwoners als toeristen. Sinds enkele jaren rijdt er ook weer een stoomtram in Barchem, die in eerste instantie gebouwd is om de versieringen aan de Borculoseweg tijdens het Barchems feest wat verder op te tuigen. Deze stoomtram herinnert aan de tram van de G.O.S.M. (Geldersch Overijsselsche Stoomtramweg Maatschappij). Tegenwoordig rijdt de trein nog op boeking.

Verder biedt het dorp drie restaurants, een kleinschalig winkelaanbod, een weekmarkt, klootschieten en verschillende activiteiten voor kinderen zoals de kompaswandeltocht van Tom Koolhaas.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Gelderland

To top