Wateren is een buurtschap behorende tot de gemeente Westerveld in de provincie Drenthe. De buurtschap ligt dicht bij de grens met de provincie Friesland ten zuidwesten van Appelscha. De buurtschap Wateren ligt langs de weg Wateren, met hier en daar wat bewoning.

De omgeving van Wateren kenmerkt zich door de variatie. Hoewel er in Wateren zelf vooral weilanden liggen met wat stukjes bos, ligt het ongeveer één kilometer ten zuiden van Nationaal Park de Drents Friese Wold. Dit gebied omvat bossen en heide en biedt perfect gelegenheid voor wandel- en/of fietstochten. Naast verschillende (bijzondere) vogels, zijn er ook grote grazers zoals Heckrunderen te vinden in dit natuurgebied. Ook ten zuiden van Wateren is veel natuur te vinden, wederom voornamelijk in de vorm van heide en bossen. Ook enkele wateren kenmerken de omgeving (zoals de naam al deed vermoeden). Zo zijn onder andere de Vledder Aa en Tilgrup in de buurt te vinden.

Er zijn weinig voorzieningen in Wateren zelf te vinden. Hiervoor zullen omliggende plaatsen moeten worden opgezocht. Voor rust en natuur is Wateren echter ideaal. Ook de Boerderijwinkel 't Drentse Wold is in Wateren te vinden. De combinatie van Wateren met de Drents Friese Wold is dus zeker een aanrader.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

 
Vanaf
€ 1.256

Groepsaccommodatie Wateren

Drenthe, Wateren
2294442
  • Heerlijk wandelen en fietsen
  • Midden in natuurgebied
  • Meerdere conferentieruimtes