Groepsaccommodaties in Oude willem

Maak je keuze simpeler

Filteren

Oude Willem is een buurtschap in de gemeente Westerveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. De buurtschap valt officieel onder Diever. Er ligt ook een weg Oude Willem in de gemeente Ooststellingwerf. Deze weg ligt naast de Drentse buurtschap.

Oude Willem ligt midden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het heeft anno 2008 overwegend een agrarische functie en toeristische functie. In de toekomst moet deze plaats maken voor nieuwe natuur. Dit ook om de oorspronkelijke watervoorziening van de Vledder Aa te herstellen. Hier is echter veel weerstand tegen.

Nabij Oude Willem ligt het natuurgebied van 75 hectare de Hoekenbrink. Staatsbosbeheer heeft hier veel bomen gekapt met de bedoeling het gebied om te vormen van een zandvlakte tot een heideveld.

In de bossen nabij Oude Willem bevindt zich een gedenkteken voor de bemanning van een Canadees vliegtuig, dat op die plek op 22 november 1943 is neergestort. Het vliegtuig maakte deel uit van een groep van 776 bommenwerpers, waarvan 764 Berlijn als doel hadden en 12 Leverkusen. Het vliegtuig was opgestegen om 16.33 uur in Engeland en werd rond 19.00 uur neergeschoten door een Duitse nachtjager. De zeven bemanningsleden (6 Canadezen en 1 Brit) kwamen om het leven en liggen begraven op de Algemene Begraafplaats in Diever.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top