Groepsaccommodaties in Havelte

Maak je keuze simpeler

Filteren

Havelte – dat in het Drents Haovelte wordt genoemd – is een brinkdorp, het grootste dorp in de gemeente Westerveld, met ongeveer 3500 inwoners. Havelte heeft een brink en een dorpsplein (Piet Soerplein) en heeft de bijnaam de Parel van Drenthe. Havelte ligt langs het kanaal de Drentsche Hoofdvaart.

Jaarlijkse evenementen in Havelte zijn onder andere het Volksfeest Havelte, het Openluchtspel en de Landmachtdagen in de Johannes Post kazerne. Interessante bezienswaardigheden zijn onder andere de Nederlandse Hervormde Kerk van Havelte (buiten de dorpskern), de Korenmolen van Havelte, ongeveer 12 grafheuvels uit de trechterbekercultuur, Vlinderparadijs Papiliorama, Landgoed Overcinge en Holtinger schaapskooi bij Holtinge (Uffelte) met een kudde van 200 tot 500 schapen.

Verschillende delen van Havelte zijn een beschermd dorpsgezicht en het dorp telt 41 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Ook kent Havelte nog zeven gemeentelijke monumenten.

Havelte heeft verschillende winkels vooral in het midden van het dorp en er zijn diverse horeca-gelegenheden. Er is een recreatiepark dicht bij het centrum. Informatie kan verkregen worden bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP). Op het Piet Soerplein wordt op woensdag van 08.00 – 12.30 uur ook de weekmarkt gehouden. Koopavond is op vrijdagavond.

Wat betreft natuurrecreatie heeft Havelte ook veel te bieden. Zo zijn de Havelterberg en het beschermde natuurgebied Havelte-Oost de moeite waard om te bezoeken. Maar ook de Brandeveen en het Holtingerveld zijn voorbeelden van natuurgebieden in de buurt van Havelte.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top