Groepsaccommodaties in Fluitenberg

Maak je keuze simpeler

Filteren

Fluitenberg – dat in het Drents Fluitenbarg wordt genoemd – is een dorp in de gemeente Hoogeveen. Het dorp telt ongeveer 400 inwoners in de kern van Fluitenberg en 150 inwoners buiten de kern van het dorp.

Het gebied waar Fluitenberg gevestigd is, wordt waarschijnlijk al zeer lang bewoond door mensen. Vlak bij Fluitenberg zijn zeven grafheuvels gevonden, met het vermoeden dat er ooit 20 lagen. Het gebied heeft dan ook als bijnaam ‘de Zeven Heuvels’.

Voor de stichting van Hoogeveen heette het gebied rondom het huidige Fluitenberg De Vleutenbarg: een verhoging rondom De Vleute, zoals het beekje dat langs Fluitenberg stroomt toen heette. Lange tijd heeft er maar één boerderij gestaan. Tegenwoordig is het een klein dorpje dat zich langs de hoofdstraat ‘Fluitenbergseweg’ heeft uitgebreid.

Fluitenberg wordt tegenwoordig omgeven door weilanden, maar op fietsafstand ligt een bos met heide- en watergebieden. De wandelroute door de Oude Kene beslaat dit natuurgebied net ten zuiden van Fluitenberg, deze route loopt door een beekdal heen. Deze route is goed te belopen in alle jaargetijden, maar de route kan niet belopen worden bij hoogwater.

Op fietsafstand kunnen verder Museum de 5000 Morgen, Korenmolen De Zwaluw, Zwembad De Dolfijn en Lunch en Pannenkoekenboerderij Pesserhof worden gevonden. In Fluitenberg zelf kunnen enkele horeca gelegenheden worden gevonden.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top