Groepsaccommodaties in Erm

Maak je keuze simpeler

Filteren

Erm is een dorp in de gemeente Coevorden met nog geen 1000 inwoners. Vóór de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1998, viel het onder de gemeente Sleen. Erm bestond vroeger uit Voorste Erm en Achterste Erm. Erm is een esdorp en ligt aan de rand van het Drentse plateau, tussen twee essen en twee beekdalen. Het dorp Achterste Erm bestaat nog wel en ligt ten zuiden van Erm en wordt van Erm gescheiden door de autoweg N34.

Vlakbij het dorp bevindt zich het Ermerzand, een uitgestrekte recreatieplas met strandjes en zonneweiden. Aan het Ermerzand is het recreatiepark Ermerstrand gelegen, met ondermeer een waterskibaan. Daarnaast loopt Het Pieterpad loopt door Erm: een Lange-Afstands-Wandelroute (kortweg LAW, beginnend bij circa 100 kilometer lengte) van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg. Dit pad is het langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Daarnaast wordt er elk zomer in Erm de wielerronde Ronde van Erm gehouden en wordt er ook jaarlijks een beachvolleybaltoernooi georganiseerd.

Erm telt twee inschrijvingen in het rijksmonumentenregister: twee hallenhuisboerderijen waarvan één met vakwerkgevel onder steil wolfsdak van heide en één met achterbaander onder rieten schilddak met bijschuur.

In Erm is verder Café-Restaurant Moorman te vinden, waar niet alleen gegeten en gedronken kan worden maar waar ook een partyboerderij deel van uitmaakt en het muziekpodium.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top