Groepsaccommodaties in Beilen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Beilen is een esdorp en is de hoofdplaats van de gemeente Midden-Drenthe, gezien de ligging wordt het dan ook wel het Hart van Drenthe genoemd. Het dorp zelf telt ongeveer 9700 inwoners, maar inclusief bijgebied Beilen komt dit neer op ongeveer 33000 inwoners.

Onderzoek laat zien dat er ongeveer 20000 jaar geleden al mensen woonden in Beilen. Het dorp wordt in 1139 in het eerst genoemd in een oorkonde. Door ontginningen in de 20e eeuw werden geregeld resten van oude nederzettingen en begraafplaatsen gevonden. Een belangrijke archeologische ontdekking in Beilen vond plaats in 1955, toen een goudschat van rond het jaar 400 werd gevonden. Deze schat bestond uit een armband, halsringen en 22 Romeinse gouden munten. In 1820 legde een brand een groot deel van Beilen in as, alleen de oude kerk is bewaard gebleven na deze ramp. Deze Stefanuskerk stamt uit de 14e en 15e eeuw is geregistreerd als rijksmonument, samen met de Molen van Makkum, Huize Duizendschoon, een winkel/woonhuis in Interbellumstijl en een boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl.

In het dorp zelf zijn jaarlijks onder andere concerten, voorjaarskermis, jaarmarkten, Oktoberfest en weekmarkten te vinden. Op fietsafstand tref je er verder Radiosterrenwacht Westerbork en Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Nationaal Park Dwingelderveld, het Blauwe Meer en Museumdorp Orvelte. In de omgeving zitten veel schaapskooien en met een klein beetje geluk zie je een herder met zijn honden en kudde schapen over een heide trekken.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top