Groepsaccommodaties in Annen

Maak je keuze simpeler

Filteren

Annen is een dorp in het noorden van de gemeente Aa en Hunze in de Nederlandse provincie Drenthe, halverwege de dorpen Zuidlaren en Gieten, gelegen op de Hondsrug. Het dorp heeft 3.686 inwoners (1 januari 2010). Tot de vorming van de gemeente Aa en Hunze was het de hoofdplaats van de voormalige gemeente Anloo.

Midden in de oude dorpskern ligt een grasbrink, wat kenmerkend is voor dorpen in de omgeving. De brink van Annen is de grootste grasbrink van Europa. Hunebed D9 ligt tegenwoordig binnen de dorpskern. Ook buiten het dorp en in de nabije omgeving kunnen vele monumenten gevonden worden in de vorm van hunebedden.

In Annen zijn diverse voorzieningen, zoals een zwembad, een winkelcentrum, voetbalclub VV Annen, een manege en een schaatsbaan. Ook zijn er 4 speeltuinen in dit dorp. Kort buiten de bebouwde kom ligt het nationaal park de Drentsche Aa.

Op 15 juni 2013 is Annen verkozen tot het leukste dorp van Drenthe.

In Annen kan Breeland Recreatie gevonden worden, een specialist in groepsuitjes. In de groene Hunzevallei kunnen feesten gegeven worden (met een goede keuken en eerlijke streekproducten), maar er worden ook activiteiten georganiseerd (voor jong en oud) op eigen terrein en in de meer directe omgeving.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

To top