Samen genieten in een vakantiehuis in Antwerpen?

Rijke Vlaamse tradities en culinair erfgoed zijn niet weg te denken uit de provincie Antwerpen. Nergens in België kunt u een actieve vakantie zo goed combineren met het proeven van de cultuur als hier. 
Geniet samen van de prachtige wandel- en fietsroutes door de bosrijke gebieden, de lekkerste lokaal gebrouwen biertjes en de heerlijke kazen. Ga erop uit naar de steden Antwerpen, Mechelen en Turnhout, of bezoek prachtige natuurgebieden. 
In het Turnhouts vennengebied geniet u van de bijzondere libellen of de vele ganzen, die er in de winter te vinden zijn. Kortom, iedereen kan zich wel vermaken in deze stedelijke, maar veelzijdige, provincie!
 

 

Vakantiehuizen in Antwerpen(6)

 

Wat te doen? De leukste groepsactiviteiten in Antwerpen

Het Rubenshuis

Maak een bezoekje aan het woonhuis en atelier van Peter Paul Rubens, de wereldberoemde barokschilder uit de 16e en 17e eeuw. Al ruim 400 jaar zijn hij en zijn werk een bron van inspiratie, en het grootste deel van zijn werk ontstond in dit huis. 

U wordt niet alleen rondgeleid door zijn huis en langs zijn meesterwerken, zoals Adam en Eva. U krijgt ook het werk van zijn getalenteerde medewerker Anthony van Dyck te zien, en zijn eigen verzameling aan kunst. 
 

De dierentuin van Antwerpen – Zoo Antwerpen

Niet alleen leuk om heen te gaan met de kleinmannen, maar de dierentuin van Antwerpen biedt voor alleman iets leuks. De dierentuin werd in de 19e eeuw geopend en is daarmee de oudste dierentuin van heel België, en een van de oudste ter wereld. 

Bewonder ongeveer 5000 dieren, zoals de rode panda’s, nijlpaarden, olifanten en mensapen. In het enorme rif aquarium zwemmen zo’n 4000 vissen rond tussen het koraal. 

De grote markt in Mechelen

Op de grote markt in Mechelen, vindt u het stadhuis, dat uit drie delen bestaat. Dit is goed te zien door de verschillende bouwstijlen die zijn toegepast. De lakenhal is als laatste toegevoegd aan het stadhuis, hier werd vroeger gehandeld in textielproducten. Naast het stadhuis, worden hier veel evenementen georganiseerd en vindt u er de leukste terrasjes en restaurants. 

Boottocht op de Binnendijle

Wilt u Mechelen eens op een hele andere en originele manier bezichtigen, maak dan een boottocht over de Binnendijle. Met een gids vaart u langs de Grootbrug, de Vismarkt en tal van historische gebouwen die de stad rijk is. 

Liever ergens anders heen dan Antwerpen? Bekijk de andere vakantiehuizen in België.