Wat te doen in de Ardennen tijdens een weekendje weg? Bekijk deze groepsactiviteiten!

De Ardennen is een populaire bestemming voor een weekendje weg. Naast het prachtige landschap en de vele outdoor-activiteiten, bieden de Ardennen ook tal van groepsactiviteiten voor vrienden, families en collega’s. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke sporten, gezellige teambuildingactiviteiten of gewoon lekker wilt ontspannen, er is voor elk wat wils. In deze blog ontdek je de leukste groepsactiviteiten in de Ardennen voor een onvergetelijk weekendje weg met jouw groep. Lees verder en laat je inspireren voor jouw volgende avontuur in de Ardennen!

Kajakken en raften🛶

De Ardennen is een populaire bestemming voor groepen die van avontuurlijke activiteiten houden. Met zijn talloze rivieren en stroomversnellingen biedt de regio uitstekende mogelijkheden om te kajakken en raften. Deze activiteiten zijn zeer geschikt voor zowel beginners als gevorderden en zijn een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de Ardennen te verkennen.

Mountainbiken ‍🚴‍♂️

Als jullie op zoek zijn naar een avontuurlijke en actieve manier om de Ardennen te verkennen, dan is mountainbiken een geweldige optie. De regio biedt een uitgebreid netwerk van mountainbikepaden die geschikt zijn voor verschillende niveaus van ervaring. Of je nu een beginner bent of een ervaren mountainbiker, je zult zeker iets vinden dat bij jullie groep past. De paden nemen je mee door de prachtige bossen, langs de kabbelende rivieren en over de glooiende heuvels van de Ardennen. Het is een fantastische manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren en tegelijkertijd actief bezig te zijn. Bovendien biedt het adembenemende uitzichten en uitdagingen die de moeite waard zijn om te overwinnen.

Wandelen en trektochten🥾

Veel wandelliefhebbers in de groep? Dan is de Ardennen een waar paradijs. De regio biedt honderden kilometers aan wandelpaden die door schilderachtige bossen, indrukwekkende bergen en pittoreske dorpen lopen. Of jullie nu op zoek zijn naar een ontspannen wandeling of een uitdagende tocht, de Ardennen biedt voor ieder wat wils. Een wandeling door de Ardennen is niet alleen een prachtige manier om van de natuur te genieten, maar het is ook een geweldige manier om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te ontdekken. Langs de wandelpaden vind je oude kastelen, historische monumenten en traditionele dorpen. Het is een onvergetelijke ervaring voor de hele groep!

Speleologie ️‍🕵️‍♀️

Als jullie op zoek zijn naar een echt avontuur, is speleologie in de grotten van de Ardennen een absolute aanrader. De regio staat bekend om zijn prachtige ondergrondse landschappen. Het verkennen van de grotten is een unieke en spannende ervaring die je nergens anders kunt vinden. Een ervaren gids zal jullie begeleiden door de grotten en jullie wijzen op de verschillende formaties en kenmerken van de grotten. Onderweg zul je ondergrondse meren en rivieren tegenkomen, stalactieten en stalagmieten bewonderen en je verbazen over de donkere en mysterieuze sfeer van de grotten. Hier zullen jullie in eenmaal terug in de accommodatie nog lang over napraten!

Zip-lining en boomklimmen🌳

Voor groepen die op zoek zijn naar een adrenalinekick en hoogtevrees hebben overwonnen, zijn zip-lining en boomklimmen de perfecte activiteiten om te proberen in de Ardennen. Er zijn verschillende bedrijven die deze avontuurlijke activiteiten aanbieden, met routes die door de bossen en langs de rivieren lopen. Het is een unieke manier om samen de Ardennen te verkennen en te genieten van de prachtige natuur vanuit een ander perspectief. Het is een geweldige manier om jezelf (of de ander ) uit te dagen en tegelijkertijd te genieten van de schoonheid van de Ardennen. Er zijn verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden van zip-lining routes, dus er is voor elk niveau wel iets geschikts te vinden. Iederen in de groep kan dus meedoen! Durven jullie het aan?

Paardrijden🐎

Paardrijden in de Ardennen is niet alleen een ontspannende activiteit, maar ook hier biedt het de mogelijkheid om de prachtige natuur van de regio te verkennen vanaf een andere hoek. Er zijn verschillende bedrijven die paardrijtochten aanbieden in de Ardennen! Tijdens deze tochten kun je samen genieten van de frisse lucht, het prachtige landschap en de rustige omgeving.

Skiën en snowboarden ⛷

In de winter biedt de Ardennen een heel ander soort avontuur: wintersport! De regio is bezaaid met bergen en heuvels, en dit maakt het een ideale bestemming voor skiën, snowboarden, langlaufen en andere winteractiviteiten. Er zijn verschillende skigebieden in de Ardennen, met pistes voor alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een ervaren wintersporter, er is voor elk wat wils. De pistes zijn meestal niet erg lang en niet zo hoog als in de Alpen, maar dat maakt ze perfect voor gezinnen en groepen die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende winteractiviteit.

Al deze groepsactiviteiten en meer maken de Ardennen een ideale bestemming voor een weekendje weg voor groepen die op zoek zijn naar avontuur, ontspanning en teamwork in de natuur. Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden, van groepsaccommodaties tot luxe vakantievilla’s. Plan je volgende groepsuitje naar de Ardennen alvast via onze speciale datumprikker en ervaar alles wat deze prachtige regio te bieden heeft!

To top