Wat is het leukste Waddeneiland?

Wist je dat je niet helemaal naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen om het échte eiland gevoel te beleven? De Waddeneilanden bieden jou alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! Maar welk Waddeneiland is het mooist? We vertellen je graag meer over enkele hotspots op de Waddeneilanden!

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van de vijf. Er is hier ontzettend veel te doen, en wordt daardoor ook veel gezien als het leukste Waddeneiland. Van rustige bossen tot bruisende restaurantjes, Texel heeft het allemaal! Ga je een weekendje weg naar Texel? Vergeet dan niet om deze hotspots te bezoeken:

PEEK

Eric, de eigenaar van PEEK, heeft iets met kroketten. Eric maakt al jaren bitterballen en kroketten voordat hij besloot om zijn eigen onderneming op te richten. En geloof ons, dat wil je proberen!

Oude Vismarkt

Als je op Texel bent moet je een keer naar Oudeschild! Dit dorpje is bekend als hét vissersdorp van het eiland. Vooral in het weekend kijk je je ogen uit. Er ligt dan een grote, indrukwekkende visservloot in de haven. Als je gek bent op vis-, schaal-, en schelpdieren is dit de plek om tussendoor wat te eten. Helaas kun je er niet zitten, maar je kunt het gemakkelijk thuis of op het strand opeten.

Vlieland

Houd je van lange wandelingen in een rustige omgeving? Dan is Vlieland hét leukste Waddeneiland voor jou. Vooral natuurliefhebbers en wandelaars zitten hier helemaal op hun plek. Ga jij binnenkort naar Vlieland? Bezoek dan deze hotspots:

T’ Badhuys

Heb je een aantal kilometers gelopen? Niets lekkerder dan even nagenieten bij een strandtentje met een kopje koffie! T’Badhuys is hier meer dan geschikt voor. Deze strandtent heeft een brede veranda met voldoende tafels, stoelen en hangbanken. Het is misschien niet de meest aantrekkelijke strandzaak ooit, maar het geeft je wel écht een strand gevoel.

Leut

Toch liever iets meer luxe? Dan is een bezoekje aan Leut onmisbaar! Dit zaakje is net een huiskamer: vintage, gezellige plantjes en vooral heel knus. Geniet hier van heerlijke huisgemaakte zoetigheden en de uitgebreide koffiebar. Daarnaast kun je hier zelfs slapen!

Terschelling

Na Texel, is Terschelling het grootste Waddeneiland van Nederland. Dit eiland heeft een strandtent van wel liefst 500 meter breed! Daarnaast zal je in Terschelling overal cranberries tegenkomen. Waarom? Ooit spoelde er een vat met cranberries aan, en sindsdien groeien deze besjes overal. Benieuwd naar de leukste hotspots van Terschelling? We vertellen ze graag!

Pura Vida

Bij restaurant Pura Vida kun je helemaal tot rust komen. Je luncht of dineert hier heerlijk! Daarnaast biedt dit restaurant talloze biologische en eerlijke producten aan, die ze op de meest unieke manier op jouw bordje presenteren. Bon apetit!

De Dis

In West-Terschelling vind je het allerleukste lunchzaakje van het Waddeneiland! Hoewel dit een klein zaakje lijkt, is het aanbod enorm. Van broodjes tot home made lasagnes. De Dis heeft het allemaal. Als je echt even wil genieten, moet je deze hotspot niet overslaan!

Ameland

Ga je een paar daagjes weg met het hele gezin? Dan is Ameland het leukste Waddeneiland voor jou. Je kunt op dit eiland genieten van rust, maar ook van avontuur! Stap bijvoorbeeld op de fiets en beklim de vuurtoren of ga surfen. Wat je ook gaat doen, vergeet in ieder geval niet om deze hotspots te bezoeken:

The Sunset

Zodra je de naam al zegt. De zonsondergang mag je niet missen wanneer je één van mooiste Waddeneilanden van Nederland bezoekt. The Sunset is een strandtent die een fantastisch uitzicht geeft op de zonsondergang van Ameland.

Rixt

Vind je het heerlijk om lang te tafelen? Dan is een bezoekje aan Rixt zeker aan te raden! In dit sfeervolle restaurant staat proeven en delen centraal. Daarnaast wordt de openhaard iederen avond aangestoken. Super gezellig!

Schiermonnikoog

Het laatste Waddeneiland van Nederland bezoek je enkel om te wandelen en te fietsen. Dit eiland is namelijk geheel autovrij, wat betekent dat je direct een fiets moet huren als je met de boot het eiland bereikt. Dit zorgt voor een enorm unieke beleving! We delen graag onze favoriete plekjes:

De Marlijn

Dit is één van de gezelligste restaurants van Schiermonnikoog! Dit zaakje is ook wel bekend door de heerlijke, verse vis die ze serveren. Wil je hier ook graag een hapje eten? Wees er dan snel bij, want deze strandtent is ontzettend populair

Berkenplas

Geen restaurant of strandtent, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Dit zwemmeertje is ideaal voor een frisse duik. Daarnaast kun je hier waterfietsen en zijn er allerlei speelmogelijkheden.

Groepsaccommodaties op De Waddeneilanden

Ben je enthousiast geworden over één van de Waddeneilanden? Bij Groepen.be bieden we onvergetelijke accommodaties aan, die jouw vakantie nog completer maken. Bekijk nu ons volledige aanbod groepsaccommodaties op de Waddeneilanden!

To top