Tips voor vakantie aan zee in Nederland

Wist je dat je geen uren in het vliegtuig hoeft te zitten voor een heerlijke vakantie aan het strand? In Nederland heb je onwijs veel mogelijkheden. Begin je jouw dag het liefst met een ochtendwandeling langs zee, maar weet je niet welke plaats hier het meest geschikt voor is? Geen zorgen, we hebben de leukste plekken aan zee voor je op een rijtje gezet!

Wist je dat je geen uren in het vliegtuig hoeft te zitten voor een heerlijke vakantie aan het strand? In Nederland heb je onwijs veel mogelijkheden. Begin je jouw dag het liefst met een ochtendwandeling langs zee, maar weet je niet welke plaats hier het meest geschikt voor is? Geen zorgen, we hebben de leukste plekken aan zee voor je op een rijtje gezet!

Tips vakantie aan zee Nederland

Ben je gek op de natuur, wandelen en rust? Dan is een vakantie aan zee écht iets voor jou! In Nederland heb je verschillende leuke plekken waar je kunt genieten van jouw welverdiende vakantie. Vaak zal je direct op zoek gaan naar leuke plekjes in Zeeland, maar Nederland biedt nog veel meer leuke plaatsen waar je helemaal tot rust kunt komen. We hebben onze favoriete plaatsen even voor je opgezocht! Wie weet geniet jij binnenkort op één van deze geweldige plekjes.

Zeeland

We zeiden het net al even; als je aan de zee denkt, dan denk je aan zeeland! En dat is niet zo gek, want hier heb je ontzettend veel plekjes waar je lekker kunt relaxen. Vooral als je gek bent op wandelen is Zeeland de place to be. Zo kent Zeeland verschillende ‘parelroutes’ die je meenemen in het verhaal van zeeland. Elke route staat in teken van een bepaald onderwerp, denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid of kunst. Je ontdekt hier de meest unieke plekjes! Verken je jouw omgeving liever met een fiets? Dan is de fietstour langs de Westerschelde écht iets voor jou. Je fietst over de kust langs het water. Heerlijk! Droom je om na jouw wandel- of fietsavontuur neer te ploffen in een geweldige accommodatie in de buurt van de kust? Zeeland biedt verschillende groepsaccommodaties aan waar je kunt genieten van het geluid van brekende golven. Bekijk de accommodaties in VlissingenZuidzande en Scharendijke eens! Deze plekken behoren toch wel tot één van onze favorieten.

Vakantie Zeeland
Vakantie Zeeland

Noord-Holland

In Noord-Holland vind je alles wat Nederland te bieden heeft. Denk maar eens aan polders, molens, historische dorpen, dijken én een onwijs mooi duingebied! Wist je dat er maar liefst acht Noordzeestranden een blauwe vlag hebben gekregen? Een blauwe vlag betekent dat deze stranden heel schoon zijn en daarnaast extreem veilig zijn. Zo kun je, ook met kinderen, zorgeloos op vakantie. Bovendien biedt Noord-Holland gezellige plekjes waar je kunt genieten van lekker en betaalbaar eten. Een echte win-win situatie, dus. Bekijk de accommodaties in Den Burg en Waarland en ontdek de plek die voldoet aan al jouw wensen!

Vakantie Noord-Holland
Vakantie Noord-Holland

Zuid-Holland

Ben je gek op actieve uitjes? Dan is Zuid-Holland misschien wel dé plek voor jou! Je kunt hier op de stranden powerkiten of met een racekarretje over het strand scheuren. Hoe gaaf is dat? Natuurlijk hoef je niet iedere dag een nieuwe activiteit te doen. Zo kun je in Zuid-Holland ook heerlijk ontspannen tijdens verschillende fiets- of wandeltochten. Het toffe hieraan is dat je zomaar eens wilde dieren kunt spotten! Ga s ’ochtends vroeg de polder in en ontdek daar de allermooiste plekjes. Ben je een echte foodliefhebber? Dan zit je in Zuid-Holland aan het juiste adres. Vlakbij Den Haag vind je namelijk het welbekende Scheveningen. In vakantieperiodes bruist het hier van het toerisme, maar op minder drukke periodes geniet je hier van de rust. Zo vind je hier verschillende restaurantjes, kun je een stroopwafel eten op de pier, maak je een rondje in het reuzenrat en zit je heerlijk in de zon op het terras. Scheveningen is daarnaast ook een aanrader als je op vakantie gaat met kinderen. Je vindt hier namelijk een LEGO discovery center op de boulevard. Heb je nog wat uurtjes over tijdens je vakantie in Scheveningen?

Dan kan een bezoekje aan Drievliet of Duinrell en het Tikibad natuurlijk niet vergeten worden. Naast deze te gekke attractieparken is Madurodam ook een echte aanrader. Bovendien zijn er nog veel meer fantastische plekken in Zuid-Holland. Genoeg te doen in het prachtige Zuid-Holland, dus!

Vakantie Zuid-Holland
Vakantie Zuid-Holland

Waddeneilanden

Gek op de natuur én het echte eiland gevoel? Dan is een bezoekje aan de Waddeneilanden zeker aan te raden. Nederland kent vijf verschillende Waddeneilanden die allemaal stuk voor stuk een geweldige vakantiebestemming zijn! We kunnen eigenlijk al met zekerheid zeggen dat ieder Waddeneiland de moeite waard is om te bezoeken. De reis naar de Waddeneilanden is al een vakantiemomentje op zich. Je bereikt de eilanden namelijk per boot, wat op zich al een onwijs bijzondere ervaring is. Eenmaal op één van de Waddeneilanden aangekomen, geniet je van frisse lucht, de geur van het zoute water en het prachtige uitzicht over de hoge duinen. We kunnen wel stellen dat de Waddeneilanden een fantastische plek is voor jong en oud.

Vakantie Waddeneilanden
Vakantie Waddeneilanden

Geniet van jouw vakantie aan zee met Groepen.be

Ga je binnenkort op vakantie met vrienden of familie en gaat jouw voorkeur uit naar een geweldige plek aan de kust van Nederland? Dan hopen we dat je nu genoeg inspiratie hebt gekregen. Groepen.be biedt een ruim aanbod groepsaccommodaties aan in verschillende landen. Ben je op zoek naar een toffe vakantiebestemming aan de kust in Nederland? Ook dan zit je bij Groepen.be aan het juiste adres. We bieden door heel Nederland talloze verschillende groepsaccommodaties aan. Selecteer al jouw wensen op de website en ontdek de plek die het beste bij jou past. Hulp nodig tijdens de zoektocht naar een geschikte plek of accommodatie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om je verder te helpen!

To top