Vakantiehuizen in Brouwershaven (Zeeland)

Vakantiehuizen in Brouwershaven - Zeeland

Brouwershaven is een Nederlandse stad op het voormalige eiland Schouwen en maakt deel uit van de gemeente Schouwen-Duivenland. De stad heeft ongeveer 1500 inwoners het gebied binnen de oude verdedigingswerken is sinds 1973 beschermd stadsgezicht en is een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland.

Brouwershaven is circa 1285 gesticht als nieuwe haven voor Brijdorpe, van welk dorp de haven verzand was. De geschiedenis van Brouwershaven is er een van verbondenheid met het water door onder andere vangst van vis en schelpdieren. Vanaf 1590 werd Brouwershaven voorzien van aarden stadswallen en -poorten, omgeven door een natte gracht. Bij de stormvloed van 1682 werd een deel van de vestingwerken vernietigd. De vesting werd opgeheven in 1820, waarna ze werd ontmanteld. De wallen en grachten aan de oost- en noordzijde van de stad zijn bewaard gebleven.

Het silhouet van Brouwershaven wordt bepaald door de Sint-Nicolaaskerk, waarvan de bouw begon in ca. 1325. In verschillende fasen werd de kerk uitgebreid tot een drieschepige hallenkerk die halverwege de zestiende eeuw zijn definitieve vorm kreeg. Het raadhuis bestaat uit twee delen en heeft twee voorgevels. Het oudste gedeelte, onder aan de dijk, werd in 1599 uitgebreid met een gedeelte aan de havenzijde. Op de stadswallen staan twee windmolens, korenmolen De Haan uit 1724 en de kleine maar functionele molen Windlust uit 1935.

Brouwershaven het centrum voor watersport en -recreatie

Tegenwoordig is Brouwershaven het centrum voor watersport en -recreatie en in de directe nabijheid ligt Den Osse. Daar kan niet alleen gewandeld en gefietst worden, maar ook een rondvaart boot behoord tot de opties. In de zomermaanden is er gelegenheid om mee te zeilen op een historisch zeilschip vanaf de loswal. Ook is er dan een toeristenmarkt op maandag. De haven van Brouwershaven loopt door tot in het stadje, wat een gezellige bedrijvigheid geeft. Het standbeeld van Jacob Cats kijkt uit over de markt, waaraan diverse terrasjes liggen.

Bekijk ook de andere vakantiehuizen in Zeeland

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Copyright 1993 - 2019 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reservation system by Booking Experts