Groepsaccommodaties in Groenekan

Groenekan is een dorp in de gemeente De Bilt met ongeveer 2000 inwoners. Op een kaart uit 1607 wordt de herberg "De Groene Kan" vermeld, gelegen aan de weg Utrecht - Soest.
Groenekan heeft zijn landelijke en agrarische karakter behouden, ondanks de sterke groei van het aantal forensen. In het dorp staat de gerestaureerde korenmolen Geesina, één van de wel dertig inschrijvingen in het rijksmonumentenregister in Groenekan. 

Naast de Geesina zijn er dus nog veel rijksmonumenten in Groenekan. Maar van de overige 29 rijksmonumenten horen er dertien bij Fort Ruigenhoek en negen bij Fort Voordorp. Verder zijn de buitenplaats en tuin van Kasteel Voordaan geregistreerd en enkele woonhuizen en een transformatorgebouw. 

In Groenekan zijn verschillende eetgelegenheden en ook kan er een landwinkel gevonden worden. Deze landwinkel biedt verschillende streekproducten zoals zuivel, boerenkaas, groente, fruit en diverse soorten vlees. Alle producten zijn hier met de hand gemaakt en op een eerlijke manier bereid, ook bevatten de producten geen onnodig toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Van april tot eind september is hier ook een terras geopend. De omgeving van landwinkel De Groenekan biedt genoeg gelegenheid voor fiets- of wandeltochten. 

Enkele bijzonderheden in het dorp zijn de Winter-Deeldagen, die jaarlijks plaatsvinden. Ook worden er af en toe benefietconcerten gegeven voor de historische Korenmolen Geesina. Verder vindt er jaarlijks ook een tuinmarkt en brocante plaats in Groenekan.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Utrecht

 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Copyright 1993 - 2019 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reservation system by Booking Experts