Belt-Schutsloot is een dorp in de gemeente Steenwijkerland en telt ongeveer 600 inwoners. Het dorp ligt in natuurgebied de Wieden tussen de wateren Arembergergracht, Schutsloterwijde en de Kleine Belterwijde. Het is oorspronkelijk ontstaan uit het dorpje Belt (Zandbelt) en het dorpje Schutsloot, dat aan de Schutsloterwijde lag.

Toerisme, en watersport in het bijzonder, is dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Er loopt een kanaal dwars door het dorp en er zijn jachthavens voor de vele plezierachten die hier varen. Het dorp staat dan ook bekend om het jaarlijkse dorpsfeest, op elke tweede vrijdag van augustus: de gondelvaart in de zomer. Dit is een feeëriek schouwspel op het water in een al even sprookjesachtige omgeving waar ieder jaar meer dan 10.000 bezoekers op af komen. De door Belt-Schutsloot varende huizenhoge gondels, van ongeveer 12 tot 14 meter lengte, worden onderverdeeld in drie categorieën: allegorische gondels, bloemengondels en jeugdgondels. De gondels beelden een onderwerp uit en zijn voorzien van sfeervolle verlichting en technische hoogstandjes. Aansluitend wordt op het Kleine Belterwijde een groots vuurwerk ontstoken dat de gondels extra in de schijnwerpers zet en kan er ook genoten worden van de vele verlichte tuinen in het dorp. Ook een kermis en feesttent zijn aanwezig bij dit jaarlijkse event.

Verder zijn er in het dorp enkele restaurants en kunnen er rondvaarten geboekt worden in de Wieden. Voor wie liever zelf op stap gaat kunnen er ook fluisterboten, kano's en sloepen gehuurd worden.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Overijssel

 

 
Vanaf
€ 1.771
€ 1.472

Vakantiehuis Belt-schutsloot

Overijssel, Belt-schutsloot
1896661
  • Vele watersport mogelijkheden
  • Speelveld
  • Direct aan het water