Herpen is een dorp met ongeveer 3000 inwoners, dicht tegen de Maas gelegen. Tot 1941 vormde Herpen samen met het dorpje Overlangel en het gehucht Koolwijk de voormalige gemeente Herpen. In 1941 werd deze gemeente aan de voormalige gemeente Ravenstein toegevoegd. Op haar beurt werd de gemeente Ravenstein op 1 januari 2003 aan de gemeente Oss toegevoegd.

In Herpen stond vroeger het kasteel van de heren van Herpen. Deze heersten over het zogenaamde Land van Herpen, waartoe ook de dorpen Uden, Volkel en Boekel behoorden, vrijwel het hele latere Land van Ravenstein. Omstreeks 1360 werd dit kasteel afgebroken en dichter bij de Maas een nieuw kasteel gebouwd. Het rondom dit nieuwe kasteel gegroeide dorpje Ravenstein kreeg in 1380 stadsrechten. Daarna sprak men niet meer van land en heerlijkheid van Herpen, maar van land en heerlijkheid van Ravenstein.

Eén van de bezienswaardigheden in Herpen is de Kerk van Sint-Sebastiaan en Sint-Hubertus uit de 15e eeuw. De kerk bevindt zich op een verhoging in het landschap en bevat een vlakopgaande toren uit de 14e eeuw. Verdere interessante bezienswaardigheden zijn onder andere het Heiligenhuisje, het Bevrijdingsmonument, Klooster Henricus en een replica van de voormalige dorpspomp.

Ten westen van Herpen liggen de Herpse Bossen, een gebied met onder meer zandverstuivingen. Vroeger vormden deze een bedreiging voor Herpen, en werden er eikenwallen aangelegd om het zand tegen te houden.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 
Vanaf
€ 1.578

Groepsaccommodatie Herpen

Noord-Brabant, Herpen
50174179Ja
  • Vlakbij Bosgebied Maashorst
  • Overdekte speelruimte
  • Veel buitenvoorzieningen