Groepsaccommodaties in Asten

Asten is de hoofdplaats van de gelijknamige Noord-Brabantse gemeente Asten. Op 1 januari 2014 had de gemeente Asten, bestaande uit Asten, Heusden en Ommel, 16.395 inwoners, waarvan 13.079 in de plaats Asten.

Op het grondgebied van de gemeente Asten ligt een groot deel van het Nationaal Park De Groote Peel, een hoogveengebied. Het dorp Asten ligt zo'n 10 kilometer verwijderd van Helmond en 20 kilometer van Eindhoven.

In Asten bevindt zich de Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts. In 1993 is daar de voormalig grootste klok ter wereld gegoten. Deze klok was een geschenk van de Britse koningin Elizabeth II aan Nieuw-Zeeland. Toen is Asten tot klokkendorp uitgeroepen. In 2006 is door de Koninklijke Eijsbouts opnieuw de grootste klok ter wereld gegoten, 36.000 kilogram zwaar met een klepel van 1.500 kilogram. Deze klok was bestemd voor een Japanse ondernemer die daar een van zijn vakantieparken mee wilde sieren.

Naast Koninklijke Eijsbouts bevindt zich het Nationaal Beiaardmuseum in het Peeldorp. Asten afficheert zich graag als Klokkendorp. Het meer dan levensgrote bronzen beeld van de 15e-eeuwse klokkengieter Jan die Smet van Asten getuigt daar het hele jaar door van. Om de status 'klokkendorp' te onderstrepen wordt jaarlijks de manifestatie Asten Klinkt.

Enkele bezienswaardigheden in Asten zijn het Kasteel Asten, gelegen in Heusden (voor het eerst vermeld in 1399), de Rooms-Katholieke kerk Heilige Maria Presentatie (een neogotische kerk uit 1899) en de Standerdmolen De Oostenwind.

Bekijk hier de andere groepsaccommodaties in Noord-Brabant

 
 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
 

               

Copyright 1993 - 2018 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reservation system by Booking Experts