Reuver is een Midden-Limburgs dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Beesel met ongeveer 6500 inwoners. Reuver ligt tussen de Maas en de grens met Duitsland en wordt verder ontsloten door de A73 en de N271.

Reuver is toegewijd aan de Heilige Lambertus. De parochiekerk de gelijknamige Sint-Lambertuskerk van Reuver werd in 1878-1880 gebouwd. De huidige toren is onderdeel van die kerk. In 1907 werd de kerk in dezelfde stijl uitgebreid met wat nu de hoge middenbeuk is. In 1923 werd de kerk nogmaals met een westelijke zijbeuk uitgebreid, hierdoor ontstond de huidige symmetrische driebeukige vorm. In de nadagen van de oorlog werd de spits van de toren afgeschoten, en raakte de kerk beschadigd. In 1946-1947 werd de kerk hersteld, de toren werd voorzien van een korte noodspits met een kruis van houten balken. Pas in 1957 werd een nieuwe spits op de toren gezet, ongeveer gelijk aan de oorspronkelijke.

In en rond Reuver vindt men een typisch terrassenlandschap. Dit landschap trekt jaarlijks veel toeristen. Jaarlijks is er in het eerste weekeinde van september de traditionele Reuverse kermis, waar het hele dorp op af komt. Reuver staat bekend als een metaldorp. Bands zoals Epica, After Forever, MaYan, Trillium, Rage on Stage, Shtack en vele andere komen uit dit dorp.

In totaal telt de plaats Reuver tien rijksmonumenten, waaronder Kasteel Waterloo, het Heilig Hartbeeld, de Ronckensteinsmolen en de Sint Lambertus kerk.

Bekijk ook de andere vakantiehuizen in Limburg.

 

Groepsaccommodatie Reuver

Limburg, Reuver
283449Nee
  • Op een camping
  • Tussen diverse Nationale parken
  • Groot natuurgebied