Meerlo is een dorp in de gemeente Horst aan de Maas met ongeveer 1800 inwoners. Het was tot 1969 samen met de dorpen Blitterswijck, Swolgen en Tienray een zelfstandige gemeente, waarna het samengevoegd werd met Wanssum en Geijsteren tot de - sinds 2010 voormalige - gemeente Meerlo-Wanssum.

Het dorp bezit nog een aantal historische panden, waaronder de voormalige kasteelboerderij van het Kasteel van Meerlo, tegenwoordig ook 't Kasteelke genoemd, en voormalige burgemeesterswoning Huize Meerlo, door de plaatselijke bevolking ook wel Huize Nab genoemd, naar de laatste bewoonster voordat het pand (inmiddels weer in particuliere handen) door de gemeente werd aangekocht, en de uit 1662 stammende Sint Goarkapel. Ook ligt er een grafheuvel van omstreeks 700 v.Chr. (Late Bronstijd). Sinds 1441 heeft Meerlo een eigen kerk (afgescheiden van die van Blitterswijck).

In totaal telt Meerlo zes inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder Huize Meerlo uit ca. 1700. Ook 't Kasteelke en de Sint Goarkapel staan ingeschreven. De overige drie rijksmonumenten betreffen nog een kapel uit ca. 1700, een T-vormige hoeve uit de 18e eeuw en boerderij De Lutjeshof.

Het dorp wordt doorsneden door de Groote Molenbeek die, evenals de Boddebroeker Loop, door recente herinrichting haar meanderende loop heeft teruggekregen, en ligt in een toeristisch aantrekkelijke omgeving met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Het ligt ook aan het bekende Pieterpad, het langeafstandswandelpad (LAW) van Pieterburen naar Maastricht. Bovendien is het onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk.

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Limburg

 
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Meerlo
Vanaf
€ 1.762
Limburg, Meerlo
226667Ja
  • Autentieke schuur uit 1600
  • Kerkklok slaat 's-nachts niet
  • Voorkant ligt in dorpskern