Groepsaccommodaties in Marknesse

Marknesse is een dorp in de Noordoostpolder met ongeveer 3700 inwoners. Het dorp ligt ten oosten van de hoofdplaats Emmeloord en is hierna ook de grootste plaats in deze gemeente. 

Marknesse is in 1942 ontstaan als het barakkenkamp dorp B. In 1944 bij het bekendmaken van alle poldernamen is deze naam omgedoopt in Marknesse. Het is afgeleid van Marcnesse of Maronesse, een dorp dat in de Middeleeuwen in de buurt van Urk en Schokland moet hebben gelegen. In 1948 begon de bouw van Marknesse, naar een ontwerp van de Directie van de Wieringermeer (Noordoostpolderwerken). Tegenwoordig is een Woonbarak van Dorp B ingeschreven als rijksmonument van Marknesse. Daarnaast telt Marknesse nog vier gemeentelijke monumenten: twee tuinbouwbedrijven, een boerderij en de Rooms-Katholieke Heilige Ireneuskerk en bijbehorende pastorie. 

Opvallend voor het dorpsplein zijn de noord-zuid lopende straten. Brede groene lanen kruisen de straten. In Marknesse zijn verschillende basisscholen, sportvelden, tennisbanen, een sporthal en een ijsbaan te vinden. Het dorp heeft een aantal verenigingen en een dorpsvereniging, door wie ieder jaar een dorpsfeest wordt georganiseerd. Marknesse staat ook bekend om haar discotheek: Chez. Tot 2006 was de uitgaansgelegenheid gevestigd in het centrum, maar sinds 2008 staat er een nieuw complex op het industrieterrein.

Bij Marknesse bevindt zich een vestiging van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, de Stichting Duits-Nederlandse Windtunnels en het Geomaticapark. Rond Marknesse bevindt zich veel landbouw en tuinbouw. 

Bekijk ook de andere groepsaccommodaties in Flevoland

               

 

Copyright 1993 - 2018 | Centrum voor Groepsaccommodaties

Reservation system by Booking Experts