Groepsaccommodaties in De Wijk

Het dorp de Wijk (Drents: de Wiek) ligt in de Nederlandse provincie Drenthe, gemeente De Wolden. Het lidwoord in de plaatsnaam wordt met een kleine letter geschreven.

De Wijk is een ontginningsdorp, ontstaan in de middeleeuwen in het dal van de Reest. Het was tot 1 januari 1998 het hoofddorp van de voormalige gemeente de Wijk, waartoe ook Koekange en een groot aantal gehuchten behoorden. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is het dorp uitgebreid met nieuwbouw.

De Wijk heeft een aantal voorzieningen, waaronder een bibliotheek, een (brede) openbare basisschool De Horst en een consultatiebureau. Op sportgebied zijn er sportvelden, een zwembad, een sporthal en voetbalclub VV Wacker De Wijk. Daarnaast zijn er diverse winkels, waaronder een postagentschap, een supermarkt, een speelgoedwinkel, en een aantal horecagelegenheden.

De omgeving van de Wijk kenmerkt zich door het weidelandschap van het Reestdal. Ten zuidwesten van het dorp ligt het bosrijke Landgoed Dickninge uit de negentiende eeuw, dat beperkt toegankelijk is. Enkele kilometers ten oosten van het dorp, aan de Stapelerweg, is het bezoekerscentrum van Stichting Het Drentse Landschap te vinden.

Bekijk ook alle andere groepsaccommodaties in Drenthe

 
Veilig online betalen metbancontactbanktransfercreditcardidealsofort
Reservation system by Booking Experts